r
Nosalty Logó

Mézes-mázas csipős csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ágicámdrágám
Mézes-mázas csipős csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A husihoz

A páchoz

Összesen 404 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A husihoz

A páchoz

Összesen 1616 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A husihoz

A páchoz

Összesen 133 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 404 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2094 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 1616 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A husihoz

A páchoz

Elkészítés

A husihoz

  1. A csirkeszárnyakat előkészítjük: megtisztítás után feldaraboljuk három részre. A csirkeszárnyak végét a későbbiekben használhatjuk majd fel.
  2. A kikevert pácba forgatjuk a szárnyakat, és 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Tepsit vagy jénait kevés olajjal kikenünk, és a pácból a szárnyakat átrakjuk. Kevés páclével megöntözzük.
  4. Légkeveréses sütőben 140 fokon kb. 30-40 percig alúfóliával letakarva pároljuk, majd 160 fokon további 30 percig készre sütjük, amely közben a szárnyakat az egyenletes sütés érdekében megforgatjuk, és a végén grillezzük.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 18680
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Ajánló

A csipős-pikáns ízek kedvelőinek ajánlom rizzsel, vagy csak salátával is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-mázas csipős csirkeszárnyak
Ágicámdrágám 31 recept

 Szeretjük az édes-csipős pikáns ízeket, és sok kisérletezés után jött össze ez a recept.

Hozzávalók

A husihoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!