r
Nosalty Logó

Krémes cseresznyés lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémes cseresznyés lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 1036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    334.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5943.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    1584 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    2135 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1198.4 g
  • Cukor
    745 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1462.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2911 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    1482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2724 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    2250 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3195 micro
Összesen 8283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összekeverjüka lisztet a mandulával.
  2. Elmorzsoljuk benne a margarint.
  3. Hozzákeverjük a cukrot, a sót, a citromhéjat és a tojássárgájákat.
  4. Összegyúrjuk, és a hűtőben pihentetjük 20 percig.
  5. Egy nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral, a tésztát kinyújtjuk (én a sütőpapíron nyújtottam ki), a tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben halvány sárgára sütjük.
  6. Megszórjuk a piskótamorzsa felével, és a kimagozott cseresznyét elosztjuk rajta.
  7. A közben elkészített krémet egyenletesen elosztjuk a cseresznyén.
  8. A maradék morzsával meghintjük a tetejét, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, míg a piskótamorzsa a tetején kicsit elszíneződik.
  9. A krémhez a 25 dkg cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet és a vaníliás cukrot egy kis tejjel simára keverjük.
  10. A többi tejet közben a mikróban felforrósítjuk, és a tojásos masszához öntve sűrűre főzzük.
  11. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd a forró krémet 3-4 részletben a habhoz öntjük, miközben habverővel gyorsan keverjük. (Így nem csomósodik össze a tojáshab.)
  12. Ha kihűlt, felkockázzuk és porcukorral meghintjük tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25041
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik kedvenc cseresznyés süteményünk, mert krémes, és ami krémes, az mindig jöhet. Meggyel elkészítve is nagyon finom. Az elkészítéséről további képeket itt találtok.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!