r
Nosalty Logó

Étcsokihabos feketeszeder torta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Étcsokihabos feketeszeder torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 4103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    202.4 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2677.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 4103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A 3 tojást a 9 dkg cukorral habbá verjük. Ez kb. 10 percig fog tartani, amikor már rendesen látszik a mixer "útja", akkor már jó lesz.
  3. Óvatosan, több részletben hozzászitáljuk a lisztet. Egy sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 10-13 perc alatt készre sütjük.
  4. Hab elkészítése:
  5. 100 ml tejszínt felforralunk, és beletördeljük a 3 tábla csokit. Simára keverjük, és hűlni hagyjuk. 300 ml hideg tejszínt kemény habbá verünk, és lassan hozzáadjuk a kihűlt csokit. Én öntöttem hozzá 50 ml házi szeder szörpöt, de elhagyható.
  6. 2 csomag zselatint beáztatjuk 50 ml vízbe, 5 percet állni hagyjuk, majd fél percre a mikróba rakjuk, hogy feloldódjon, majd hozzákeverjük a tejszínhez. Alaposan, gyorsan keverjük el.
  7. A tortaformába visszarakjuk a kihűlt tésztát, és ráöntjük a tejszínes krémet. A szedret megmossuk, és eligazgatjuk a torta tetején, majd a tortazselét a leírás alapján elkészítjük, de 50 mlvizet szederszörpre cserélünk. Óvatosan a szederre adagoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük, majd bezsebeljük érte az elismerő szavakat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 540
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25472
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Receptkategóriák

Kaptam fél kiló bio szedret, azt hiszem ennél jobb dolog nem történhetett volna vele. Isteni finom, nem túl tömény. Érdemes érett szederrel dolgozni.

Hozzávalók

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!