r
Nosalty Logó

Epernyársak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Epernyársak
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1593 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1593 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epreket megmossuk, a vizet konyhai papírtörlővel felitatjuk, nagyságuk szerint négyesével szétválogatjuk, hurkapálcára húzzuk /félbetörjük a pálcikákat/.
  2. Gőz felett pici olajjal felolvasztjuk a csokit, apróra törjük a mogyorót.
  3. A felfűzött eprekre kiskanál segítségével rácsorgatjuk a csokit, kókuszreszelékbe, mogyoróba forgatjuk.
  4. Jól összehúzzuk az epreket -így dermedéskor összeragadnak, nem csúszkálnak a pálcikán, majd hűtőbe rakjuk.
  5. Kb. 30 perc múlva fogyasztható.
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4615
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 07.

Ajánló

Fontos, hogy tényleg kemény húsú, nem túlérett epret használjunk, különben a forró csokitól nagyon megpuhul, nem marad jó roppanós. Nálunk a csokimikulások és a nyuszik nem igazán fogynak, ezért én azt szoktam olajjal gőz felett megolvasztva, apró darabokra törve bevonónak használni. /Ezen most éppen még a karácsonyról kimaradt mikulás van./

Receptkategóriák

A mamámnál a kertben van néhány olyan eperpalánta, amelyiken keményhúsú, nem igazán édes eper terem. Dzsemnek főzni a többi eperrel keverve tökéletes, de miután a TV paprika egyik adásában megláttam ezt a receptet, azóta ezek az eprecskék nem kerülnek bele a lekvárba,  nyársra fűzve, csokival leöntve fejezik be kis életüket -családom nagy örömére!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!