Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmasajt pirított dióval recept

hozzászólások (3)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Vas
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

C Folát A E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
1.8 g

zsír

Összesen:
4.5 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
31 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
24 mg
Foszfor:
52 mg
Kálium:
364 mg
Nátrium:
8 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Szelén:
2 µg
Mangán:
0 mg

szénhidrát

Összesen:
201.3 g
Élelmi rost :
4 g
Összes cukor:
176 g

víz

Összesen:
148.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
35 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
13 µg
A vitamin (RAE):
3 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
7.4 g

zsír

Összesen:
17.8 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.9 g
Kalcium:
122 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
97 mg
Foszfor:
208 mg
Kálium:
1455 mg
Nátrium:
34 mg
Cink:
1 mg
Réz:
1 mg
Szelén:
9 µg
Mangán:
1 mg

szénhidrát

Összesen:
805.2 g
Élelmi rost :
17 g
Összes cukor:
702 g

víz

Összesen:
592.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
140 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
53 µg
A vitamin (RAE):
13 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.4 g

zsír

Összesen:
0.9 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.1 g
Kalcium:
6 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
5 mg
Foszfor:
11 mg
Kálium:
77 mg
Nátrium:
1 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Szelén:
0 µg
Mangán:
0 mg

szénhidrát

Összesen:
42.5 g
Élelmi rost :
1 g
Összes cukor:
37 g

víz

Összesen:
31.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
8 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
3 µg
A vitamin (RAE):
1 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvakompot79
szilvakompotka / szilvakompot79 Sat, 2012-10-20 19:14

Sziasztok, én az Anyunak tanácsoltam, hogy szárítsa aszalógépben (lehet már kapni használtan olcsón) és 2es(alacsony hőfokon) fokozaton szárította meg 2 nap alatt. A tavalyiból megmaradt nekem egy adag, celofánban, és még most is ehető, bár elég rágós :)

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sat, 2012-10-20 16:27

Őszintén szólva ilyen hosszú ideig még nem sikerült tárolni nálunk. A legutóbbi 1-2 nap alatt megdermedt, akkor kifordítottam a dobozból, hogy ami addig alul volt, az az oldala is tudjon kötni, száradni. Sajnos kamrám nincs, hűvös helyen kizárólag a hűtőszekrényben tudom tárolni.

Én azt csinálnám, hogy egy kicsi darabot levágva celofánba csomagolnék, vagy eleve egy keveset egy kicsi műanyagedénybe öntenék, és azt csomagolnám be, és figyelném, hogy mi lesz vele. A fő veszély egyébként az, hogy ha nem párolgott el belőle a nedvesség, akkor penészedésnek indul. Szóval nem tudom, hogy Te hol tudod tárolni, ha van hűvös kamrád, akkor elvileg hónapokig is eláll.
Megírod majd az eredményt? :))
Üdv. Gigi

anyuka54
anyuka54 Sat, 2012-10-20 08:29

Azt szeretném kérdezni,hogy mennyi szárítási idő után lehet celofánba csomagolni ?Karácsonyra csinálnám ajándékba.
A választ előre is köszönöm:Kati

814
birs 1 kg
cukor 70 dkg
citrom 1 db
dió 1 marék