r
Nosalty Logó

Töltött medvetalp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ingryd
Töltött medvetalp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8530 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    588 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    244 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3145.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1647 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    758.8 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4326 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    474 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4063 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    3133 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 8530 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 489 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk addig, amíg formázható tésztát kapunk.
  2. A tészta formázásához kagyló alakú sütőformát használunk, ebbe nyomkodjuk bele a tésztát úgy, mint a kosaras tésztánál. A lényeg, hogy kis mélyedés legyen a tésztában. (A sütőforma hasonlít a madeleine-formához, de ez darabra kapható.)
  3. A formákat egy sütőlemezre tesszük, majd sütőben megsütjük.
  4. Ha megsült, a formából még melegen kiütjük, hűlni hagyjuk.
  5. A krémhez a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a cukros vajhoz. A krémet ízesíthetjük citromlével, vaníliával, stb. is.
  6. A kihűlt tésztába kb. diónyi krémet teszünk, és egy másik tésztával összeragasztjuk. Fontos, hogy a tészták párban legyenek.
  7. A tetejét porcukorral meghintjük. Kb. 30 db jön ki belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 28951
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Ajánló

Nyáron gyümölcsös töltelékkel (pl. málna, eper, szeder) fogom kipróbálni, úgyis biztosan finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet anyukám egyik ismerősétől kaptuk. Karácsony előtt megsütöttük, mert jó, ha áll 1-2 napot, de sajnos Karácsonyra nem maradt belőle, ezért újrasütöttük. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!