r
Nosalty Logó

Szamócás piskóta vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A mama főztje
Szamócás piskóta vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    2128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 1526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A <a href="https://www.nosalty.hu/recept/vajas-piskota-alaprecept" target="_blank">vajas piskótát</a> megsütjük, isteni recept! Ha kihűlt, óvatosan kettévágjuk.
  2. A pudingot elkészítjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Pár szem szamócát félreteszünk díszítésül, a többit lecsumázzuk, megmossuk és félbevágjuk.
  4. A kihűlt pudingban elkeverjük a narancslikőrt, és a felét rásimítjuk a tortalapra.
  5. Megrakjuk a felezett eperrel, jöhet a felső tortalap, amit megkenünk a maradék illatos pudinggal.
  6. A tetejét alaposan megmosott és lecsepegtetett szamócaszemekkel díszítjük.
  7. Azonnal fogyasztható!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5042
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szamócás piskóta vaníliakrémmel
A mama főztje 21 recept

Csodás vajas piskóta receptet találtam itt, ezért összeházasítottam az apró és édes szamócákkal. A szamócát jobban kedvelem az epernél, sokkal zamatosabb gyümölcs. Az eredmény mutatós, és könnyű édesség lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!