Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Posírozott tojás recept

hozzászólások (11)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 138 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 277 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 23 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra Mon, 2010-06-21 13:45

köszi, Juci, a kanalas verziót és a rövidebb időt is ki fogom próbálni!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-06-21 13:41

Szia Petra! Javaslat a posírozáshoz, hogy a tojást egy jó nagy szedőkanálba üsd bele, azt merítsd el a vízben, majd amikor már kicsapódott a fehérje (tehát már megtartja a formát), akkor emeld ki alóla a kanalat. Így tuti nem lesz amőba.:))
Egyébként ahhoz, hogy lágy maradjon a sárgája, PONTOSAN másfél perc kell. 3-5 perc alatt megkeményedik, úgy már nem az igazi. nekem is megvan a Szakácsok könyve, de nem biztos, hogy mindig szentírás, amjit írnak.:) Bár magam is úgy olvasgatom nap mint nap, mintha kötelező lenne.:)))

PINKBERRY
RED BERRY / PINKBERRY Sun, 2012-06-10 23:44

Sziasztok!Szeretnek egy masik megoldast javasolni a posirozashoz!Ha halkonzervet eszunk,ne dobjuk ki a konzervdobozt,hanem a masik oldalat is nyissuk fel,igy egy gyurut kapunk,amibe a tojasokat a posirozas soran bele tudjuk csusztatni.Nem kell igy a kanalat tartanunk,es tokeletes kor alaku lesz a tojasunk.Angliaban arulnak direkt erre a celra gyartott kutyuket,de mivel ez egyszerubb megoldas es penztarca kimelo is en igy keszitem es nagyon bevalt:))Nem labosban,hanem egy nagyobb,melyebb serpenyoben keszitem,arra figyelek,hogy a karikakat kicsit ellepje a viz,igy nem tudnak kimaszni nagyon a vizbol a tojasok fozes kozben.Soha nem lobogo vizbe teszem,hanem folyamatosan gyongyozobe.

138
tojás 4 db
ecet 1 tk
1 tk
víz 1 l