r
Nosalty Logó

Őszibarackfagyi gyümölcsdarabokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Boboj
Őszibarackfagyi gyümölcsdarabokkal
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1517 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1108 micro
  • β-crypt
    409 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 1517 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a barackokat, az ötből négyet összedarabolunk, és egy magasabb falú edénybe tesszük.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a porcukrot, a sót, a mandulaaromát és a citromlevet, és egy botmixerrel jól összekeverjük. Turmixgépbe is önthetjük az alapanyagokat, akkor azzal turmixoljuk össze.
  3. Öntsük a masszát a fagyigép tartályába, és fagyasszuk, amíg el nem éri a megfelelő állagát (kb. 15 perc).
  4. Az utolsó barackot vágjuk apró kockákra, és kb a 10. perc környékén adjuk a masszához a tartályban. Így nem ülepedik az aljára, hanem a gép egyenletesen elosztva keveri a fagyiba.
  5. Kellemes lehűlést mindenkinek!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10796
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sztori itt csak annyi, hogy igyekeztem a családomnak olyan fagylaltot készíteni, ami minél kevesebb nem természetes anyagot tartalmaz. Persze a tejszínt itt se lehet kiküszöbölni, de a stabilizátorok és egyéb rondaságok nagy része azért még sincs benne ebben a finomságban. A fotóért elnézést, nem tettem ki üvegkehelybe a fagyit, mert mire lefotózom, simán szétolvad a 32 fokos konyhámban... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!