r
Nosalty Logó

Őszibarackdzsem

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fahéj
Őszibarackdzsem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1729 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 6913 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2333 micro
  • β-crypt
    965 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1310 micro
Összesen 1729 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1755 g
  • Cukor
    1687 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    5119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9331 micro
  • β-crypt
    3859 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5242 micro
Összesen 6913 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, közben egy kis edényben vizet forralunk.
  2. A gyümölcsöt kb. hármasával a zubogó vízbe tesszük, és érettségüktől függően 1-2 percig benne hagyjuk. Utána hideg vízbe mártjuk, és a héját lehúzzuk, majd kimagozzuk. Megmérjük, mennyi lett a tiszta gyümölcshús. Ez kb. 4 kg lesz.
  3. Így félbevágva (de darabolhatjuk apróbbra is) főni tesszük, és néha kevergetve addig hagyjuk a tűzön, míg az állaga olyan nem lesz, mint amilyen dzsemet szeretnénk (ez 20-60 perc). Ha nem szeretjük, hogy darabos, akkor botmixerrel összepépesíthetjük.
  4. Ekkor belekeverünk kilónként 30 dkg cukrot, és éppen csak összefőzzük, hogy a cukor jól felolvadjon. (Ettől hígabbá válik, de ez nem gond, majd ha kihűl, visszasűrűsödik.)
  5. Forrón 3-5 dl-es üvegekbe töltjük (kb. 8-10 db), és a tetejét megszórjuk tartósítóval. Légmentesen lezárjuk.
  6. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 87633
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 06.

Ajánló

Aki szereti, ízesítheti szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliával, citrommal, stb. De szerintem így minden nélkül a legjobb.

Receptkategóriák

A befőzés szótól régebben a hideg rázott. Egyet jelentett egy többnapos, pancsos-ragacsos tortúrával, ahol minden a feje tetején áll. Aztán rájöttem, hogy nem kell túlbonyolítani, vannak egyszerű receptek is. Valamint érdemes inkább többször kevesebbet befőzni, mint egyszerre sokat. Ez a dzsem is nagyon egyszerűen és gyorsan kész.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!