r
Nosalty Logó

Mákos guba mézzel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Mákos guba mézzel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1938 kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1507.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 484 kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6030.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    2715 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    1664 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.2 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1938 kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kiflit felkarikázzuk, a darált mákkal meghintjük.
  2. A tejet a mézzel és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a kiflire öntjük.
  3. Jól elkeverjük, és lefedjük. Tálalásig még néhányszor átkeverjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 25786
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos guba mézzel
Ligeti Károly 129 recept

Nyakunkon a Karácsony, szoktam mondani a Húsvét közeledtével, és lám-lám a Húsvét már el is múlt, és hipp-hopp itt a Karácsony. Már csak 200-at kell aludni. A mákos guba egy jellegzetesen magyar karácsonyi étel, de ez nem azt jelenti, hogy csak akkor lehet elkészíteni. A mák a táplálkozástudomány szerint az egyik legegészségesebb növény. A mákszemben 40-50% olaj van, amely háromszor annyi E-vitamint tartalmaz, mint az olívaolaj. Jelentős a B1-, B2-, B3-, B6 vitamin tartalma. Az ásványi anyagok közül pedig nagyobb mennyiségben kalciumot, cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot tartalmaz. A mák jelentős béltisztító hatása mellett lassítja az öregedési folyamatokat, és nagy szerepe van a csontritkulás megelőzésében és gyógyításában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!