r
Nosalty Logó

Leveles meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Licsi
Leveles meggyes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 2514 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2514 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A leveles tésztát kivesszük olvadni.
  2. Amíg a tészta olvad, megfőzzük a krémet. Egy kis tálba rakjuk a pudingport, hozzáadjuk a cukrot, és 1 dl meggylével csomómentesre keverjük. A maradék 2 dl meggylevet lábasba tesszük, és megmelegítjük, amikor már meleg, hozzáöntjük a kikevert pudingport, és ezt krémes állagúvá főzzük. Amikor kész a krém, a meggyet beleszórjuk, és összekeverjük.
  3. A kiolvadt tésztát lisztezett nyújtódeszkára rakjuk, és kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra.
  4. Felvágjuk a tésztát téglalap alakúra, és mindegyikbe rakunk tölteléket a tészta közepére úgy, hogy a tészta két végén ne legyen töltelék. Atésztát ráhajtjuk a töltelékre úgy, hogy teljesen befedje, és a tészta két végét összenyomjuk, hogy ne jöjjönki a töltelék.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk a tésztákat, majd a süti tetejét megkenjük tojással, és kicsit bevagdossuk a sütemény tetejét.
  6. Előmelegített sütőben körülbelül 180 fokon addig sütjük, amíg a tetejük szép aranybarna színűvé válik (kb. 20 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 310
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 32155
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapra készítettem Feketeerdő tortát, és kimaradt belőle egy kis meggyes töltelék. Így, hogy ne menjen kárba, kitaláltam ezt a süteményt. Egyszerű, gyors és nagyon finom.:) Ez az adag egyébként csak tesztelésre jó, mert nem lesz belőle túlzottan sok.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!