Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katalán cukkinis kenyér recept

hozzászólások (22)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 728 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2906 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 235 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

skylla
skylla Sun, 2014-03-23 20:56

hat ez eleg izetlen lett.
egyebkent ti hol kelesztettek? en sütöben, 60 fokon, jol fel is jött, aztan szet is folyt, mar elötte is szetfolyt az "alig csavarom ki"-töl. ettöl függetlenül is, ha minden sikerült volt, kaptam volna egy remek izetlen kenyeret. mi ebben a finom? en meg a cukkinit se erzem benne

skylla
skylla Sun, 2014-03-23 20:57

pedig annyira vartam ma, hogy megcsinaljam, meglepetes lett volna :(

madarka67
madarka67 Sun, 2013-07-07 10:00

Szia! Nagyon finom lett! Amikor kint kemencében sütöttük, még finomabb lett.

gyannamaria
gyannamaria Mon, 2013-02-04 22:08

Kedves Kiki!
Legfinomabb kenyér! Mindenkinek ajánlom, a titok nyitja a cukkiniben rejlik :) De mindig variálok egy kicsit, általában valamilyen teljes kiőrlésű liszttel készítem. A tegnap nem élesztővel, hanem szódabikarbónával készítettem, s tettem bele egy kis sült tököt is. Bárhogyan készítem nagyon finom és puha! Köszönöm szépen a receptet!
Annamária

junkgirl
junkgirl Sun, 2012-05-06 08:13

Megsütöttem. Valamit elbénázhattam, mert túl lágy lett a tésztája, úgyhogy rámoltam hozzá egy marék zabpelyhet, meg egy kis petrezselyemzöldet, mert miért is ne (: Rettentő jó lett! Mivel ketten vagyunk anyukámmal, maradt másnapra is, mert két nőszemély csak nem fog befalni egyszerre két ekkora bagettet :D Jelentem másnap is ugyanolyan ropogós a héja és puha a belseje. Köszönjük a remek receptet!

tarrrka
tarrrka / tarrrka Wed, 2011-06-29 15:05

Megcsináltam, olivaolaj nem volt itthon, így sima étolajjal készítettem, a tetejére sem volt ilyen sajtom, de nagyon finom lett. Egy másik receptben láttam, hogy vízzel kenik be a tetejét sülés közben, így is tettem és ropogós lett.
Köszi receptet!

nagytniki
nagytniki Wed, 2010-10-13 22:50

Én már vagy 6-szor megsütöttem, és már az egész családban elhíreszteltem, mindenki ezt sütötte a cukkini szezonban! (ma is sült egy a sütőben!!-ebbe reszeltem egy kisebb krumplit is), BL 80-at használok hozzá, és ma tettem bele 80 g-nyi teljes kiőrlésű rozslisztet, nagyon finom!
A mi sütőnk sem légkeveréses, hanem hagyományos gáz sütő 2 db tetőcseréppel az aljában :)) De így is szépen átsül, ha 2 hosszabb bagettet formálok belőle!
Szóval nagyon köszi a receptet, nálunk minden alkalommal sikert arat!
Egy hátránya van: hamar elfogy, mert önmagában is fincsi!!
(egyébként kenyérsütőgépben dagasztom, kelesztem, és kiveszem, úgy teszem tepsire, sütőbe)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-26 17:57

Két napja megsütöttem BL55-ös liszttel. Nagy sikert arattam vele, bár a kenyérkék héja nem lett ropogós. Ma újrasütöttem BL80-asból, és láss csodát! Belül puha foszlós, kívül ropogós héjú kenyereket vettem ki a sütőből. Kösz a fantasztikus receptet! M

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-06 17:17

Húúúúúú---nyami-nyami...ezt ki kell próbálni! De nem légkeveréses a sütőm :-(, ezért attól félek, megég rajta a sajt...talán félidőben próbáljam megszórni? Csak az a baj, hogy a kenyérféléknek nem igazán tesz jót, ha nyitogatom a sütőt. Van valami ötleted esetleg? Előre is köszi!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sat, 2010-08-07 19:27

Szia! Ha látod, hogy ég a sajt, akkor gyorsan takard le egy darab alufóliával. Semmi baja nem lesz, ha gyorsan betakarod! üdv kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-11 13:10

Köszönöm az ötletet...kipróbálom mindenképp, ha "lemegy" a meleg. Bizti így ez is legalább olyan fincsi lesz, mint általában a kenyerek! Köszi mégegyszer! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-06 15:48

nagyon finom, még melegen elfogyott az egész:)

728
cukkini 30 dkg
finomliszt 50 dkg
víz 2 dl
olívaolaj 50 g
élesztő 2.5 dkg
1 ek
ementáli sajt 15 dkg