Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás álom recept

hozzászólások (20)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

összesen: 1355 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

összesen: 5411 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A karamellkrémhez

A csokimázhoz

összesen: 278 kcal

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kemkriszta
kemkriszta Wed, 2013-07-17 18:20

Ma én is elkészítettem, egy kis változással, piskótát készítettem és a krémbe a 2 kanál liszt mellé karamell-pudingot tettem. Nagyon finom lett! :)

Kim01
Kim01 Tue, 2013-06-11 17:55

Szia Ildikó 79!hát ez mennyeire sikeredett.Igaz csokimáz nélkül csináltam de igy is nagyon fincsi lett .
Köszike

belubi
belubi Fri, 2013-01-18 13:40

Szia kedves Ildikó!
A minap megsütöttem ezt a jól hangzó sütit. Nagyon mutatós, lyukacsos és könnyű a tésztája,(nem úgy, mint ahogy manócska 2010 írta) a krémje pedig az igazi íz. A tetejét megcsurgattam olvasztott csokival, amiben még olvasztottam egy kicsi vajat is. Az eredmény igazán egy fincsi süti lett. Köszi a receptet.

simonneildiko79
Ildikó79 / simonneildiko79 Wed, 2012-10-10 07:03

Szia andilawyer! Gratulálok, örülök neki, hogy sikert aratott. További jó sütést-főzést kívánok, legyen szép napod!

andilawyer
andilawyer Tue, 2012-10-09 16:04

Kedves Ildikó!

Nagyon finom lett a sütid! Most fogyott el az utolsó szelet. Köszönöm a receptet, bekerült a családi kedvencek közé!
Üdv!
Andi

simonneildiko79
Ildikó79 / simonneildiko79 Sat, 2011-12-03 19:13

Szia Finis! Nekem elég volt 3 evőkanál liszt, de ha Neked nem volt elég semmi gond nincs belőle. Ez attól is függ milyen a kanalad. Próbáld meg majd púpos evőkanállal tenni legközelebb a lisztet, hátha úgy jobb lesz. Üdv: Ildikó

finis
finis / finis Sat, 2011-12-03 09:46

megcsináltam,de nem volt elég nekem a krémhez 3k.liszt,hiszed vagy sem 6 kanállal tettem bele mire besűrűsödött.mi lehet az oka?

holzeri
holzeri Sun, 2011-09-25 16:09

Szia!

Megcsináltam és nagyon finom lett. Minden a megfelelő mennyiségben van benne. Köszönöm, hogy feltetted a receptet. Ildikó

manócska2010
manócska2010 Fri, 2011-05-13 07:35

Szia! Elkészítettem a sütit. A tésztája egyszerű és nagyszerű. Elronthatatlan. :) Bár lehet, hogy legközelebb piskóta tésztával fogom készíteni, mert az édes karamellkrém mellé egy kicsit sűrű/tömény volt a tészta és a piskótatészta valamivel "könnyebb". :) A krém nekem (miután kihűlt) folyós maradt, így még egyszer felmelegítettem és tettem bele még 3 kanál lisztet és még 5-10 dkg margarint. Így már teljesen jó lett. :) Kicsi tepsiben sütöttem, így én kettévágtam a tésztát és megtöltöttem a krémmel és még a tetejére is jutott a csokimáz alá. A végeredmény valami isteni finom lett! :) Üdv Manó

sylyx
sylyx / sylyx Tue, 2011-05-10 21:53

Szia!

A tésztát mekkora tepsiben sütötted?
Előre is köszi a válaszért:)

simonneildiko79
Ildikó79 / simonneildiko79 Thu, 2011-05-05 13:22

Örülök, hogy ilyen sok Mindenkinek tetszett a recept. További jó munkát a Nosalty csapatának és a többi szakácsnak és leendő szakácsoknak is. A krémet tejjel készítettem, de nem rossz ötlet legközelebb kipróbálom tejszínnel, mert szerintem sokkal selymesebb a krém tőle. Nem kemény a krém, olyan mintha pudingos krémet ennénk. Ildikó

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2011-05-05 09:53

Hű, ezt most nagyon megkóstolnám! Nagyon guszta. Egyébként is odáig vagyok a karamellért. :) Üdv: Fahéj

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-05-05 07:00

Kedves Ildikó!
Tiéd lett 2011. május 4. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-05-04 21:20

Kedves Simonné Ildikó!
Ez valami fantasztikus, azt már tudom, hogy ezzel a sütivel fogok álmodni, nagyon köszönöm Neked!!:-))))
Amint tudom, elkészítem, nagyon kívánatos ,....elmentve:-)))
Szép estét Neked is:-))) , nekem már lesz.:-))
Éva-Anyóca

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Wed, 2011-05-04 19:30

A xilit nem karamellizálódik, ebben különbözik a cukortól :)
A kép és némi tapasztalat alapján szerintem nem folyós a krém, de nem is roppanós..olyan jó krémes állaga lehet :)

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Wed, 2011-05-04 16:46

Tud nekem abban valaki segíteni, hogy a xilit alkalmas karamellizálásra (élesztő futtatására nem :o( )
És hogy amikor megszilárdul a karamell akkor kemény vagy olyan nyúlós lesz?

1355
tojás 1 db
tej 2.5 dl
cukor 20 dkg
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
cukor 30 dkg
tej 5 dl
finomliszt 3 evőkanál
margarin 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tortabevonó 10 dkg
margarin 5 dkg