r
Nosalty Logó

Karácsonyi dobostorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Karácsonyi dobostorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Grillázs

Összesen 714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Grillázs

Összesen 7128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Grillázs

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    418.2 g
  • Telített zsírsav
    243 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4918.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    864 mg
  • Foszfor
    2317 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    794.9 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    1513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3103 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2571 micro
Összesen 7128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 384 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Grillázs

Elkészítés

Piskóta

  1. A tésztalapokhoz a tojások sárgáját a 100 g cukorral keverjük habosra, és csurgassuk hozzá az olvasztott vajat.
  2. A fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, és forgassátok a sárgájás masszához, miközben lisztet is szitáljuk hozzá. Majd óvatosan forgassuk össze.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe 24 cm-es átmérőjű kört kenjünk a masszából (meg is rajzolhatjuk, ha úgy könnyebb).
  4. 170 fokon süssük aranybarnára kb. 8-10 perc alatt. A sütőből kivéve a lapot félretéve hagyjuk hűlni.
  5. A maradék tésztából az elsőhöz hasonló módon süssünk még öt lapot. Ha nagyon szabálytalanok lennének, késsel vágjuk körbe, korrigáljuk. A legszebb lapot tegyünk félre, ez lesz a dobos tető alapja.

Krém

  1. A krémhez a tojásokat a porcukor felével vízgőz fölött főzzük sűrű állagúra, majd folyamatos kevergetés mellet hűtsük, miközben habosra verjük.
  2. A puha vajat a maradék porcukorral, a kakaóval és a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá az olvasztott étcsokoládét és cukros tojásos keveréket. Alaposan dolgozzuk össze, odafigyelve arra, hogy ki ne csapódjon. Kb. 20 percig hűtőben pihentetjük.
  3. A krémből egy adagot ( 4-5 evőkanál) tegyünk félre díszítéshez. A többivel kenjük meg az öt lapot, és illesszük őket egymásra, gondosan kenjük körbe is krémmel az oldalát, majd rakjuk hűtőbe 20-30 percre, vagy pár órára, akár egy napra is.

Grillázs

  1. A karamellhez cukrot tegyük a serpenyőbe, és kis lángon pirítsuk-olvasszuk meg majd, adjuk hozzá a vajat, és kavargassuk, míg kellően aranybarna nem lesz.
  2. Ezután öntsük még forrón az utolsó tortalapra, és egyenletesen kenjük rá egy spatulával.
  3. Mielőtt teljesen megkötne, olajos vagy vajas késsel vágjuk óvatosan 8-10 szeletre, és hagyjuk kihűlni.
  4. A torta oldalát csoki- vagy mandulaforgáccsal borítjuk be. Maradék krémből kis halmokat nyomunk a tetejére, majd ezekre ráhelyezzük a karamelles lapokat is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 13980
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 11.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

A dobostorta nemzeti kincs, torta megalkotója Dobos C. József, híres pesti cukrászmester volt 1885-ben. A roppanós karamelltetejű torta is nagy népszerűségnek örvend és nem lehet neki ellenállni. Mi most elkészítettünk saját doboztortánkat és ünnepi asztal legfőbb várományosaként kiválóan szerepelt.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Grillázs

Címlapról ajánljuk