r
Nosalty Logó

Fehércsokis-málnás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Réka1127
Fehércsokis-málnás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Torta összeállítása

Torta bevonása

Összesen 1004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Torta összeállítása

Torta bevonása

Összesen 12036 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Torta összeállítása

Torta bevonása

Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    210.3 g

Zsír

  • Összesen
    595.2 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4956.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1423 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1414.1 g
  • Cukor
    1139 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    1609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2468 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3158 micro
Összesen 12036 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Torta összeállítása

Torta bevonása

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy magasabb falú edénybe rakjuk, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kb. 3 percig verjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
  3. A tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes keverékhez.
  4. A keveréket tortaformába öntjük, és 1 órára sütőbe rakjuk.

Krém elkészítése

  1. A tejet felrakjuk lassú tűzre melegedni, és közben hozzákeverjük a lisztet (csomómentesre) és a cukrot is. Forrásig főzzük. Amíg meleg, beleolvasztjuk a fehér csokit.
  2. Ha felforrt, pár órára hűvösre vagy hűtőbe rakjuk. Ha eléggé kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat (habverővel) és a málnát, az utóbbit már óvatosan, kanállal.

Torta összeállítása

  1. A piskótát kihűlés után 4 részre vágjuk. Mindegyik rész közé krémet teszünk.

Torta bevonása

  1. A fehér marcipánt vékonyra nyújtjuk, és befedjük az egész tortát. Majd a fekete marcipánból egy nagyobb (kb. 15 cm átmérőjű) kört vágunk, amit aztán félbevágunk, és apró szurkálással bepöttyözzük. A rózsaszínből kivágjuk a nyelv formát, majd a torta tetejének egyik széléhez rakjuk, ami az eleje lesz. A kettévágott fekete kört a képen látható módon rárakjuk a nyelvre, majd megformázzuk az orrot, és azt is rárakjuk.
  2. A fekete marcipánból még vágunk kettő, kb. 10 cm átmérőjű (ez lesz a szem alapja), és kettő, kb. 5 cm átmérőjű kört, valamint a fehérből kettő, kb. 8 cm átmérőjű kört. A szemet ezekből elkezdjük felépíteni, alul a nagy fekete, rá a fehér, és a tetejére a kisebb fekete.
  3. Végezetül a füleket megformázzuk, és egy masnit is készítünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1262
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Réka1127 4 recept

A marcipánból nem az összes mennyiség kerül felhasználásra, de aki szereti, annál a "maradék" sem megy kárba! :)

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Torta összeállítása

Torta bevonása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!