r
Nosalty Logó

Farsangi mézeskalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Farsangi mézeskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 5950 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5111.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    3103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1237.9 g
  • Cukor
    658 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    297 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 5950 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A margarint a mézzel felmelegítjük, de nem szabad forrónak lennie.
  2. A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát, a sóval a fahéjjal összekeverjük, majd beleöntjük a kissé felvert tojásokat és a langyos margarinos mézet. Jól összedolgozzuk, kissé nehezen áll össze, de addig gyúrjuk, míg teljesen összeáll.
  3. Egy napot pihentetjük hűvös helyen, én nem szoktam a hűtőbe tenni.
  4. Másnap kinyújtjuk, és álarc kiszúróval kiszaggatjuk. Szilikonos sütőpapírra tesszük a tepsibe. Majd előmelegített sütőben 170 fokon 10 perc alatt megsütjük.
  5. Ha a tészták kihűltek, akkor díszítjük a mázzal tetszés szerint. Én csak másnap szoktam díszíteni. A tojásfehérjét a többször átszitált porcukorral és a citromlével kikeverjük. A porcukrot fokozatosan adjuk hozzá, és robotgéppel a legkisebb fokozaton, mert nem szabad kihabosodnia.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1593
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Farsangi mézeskalács
Nikóka 172 recept

Ezek az idei farsangra készültek a suliba. Aki szereti a mézeskalácsfűszert, tehet bele a fahéj helyet.

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek