7+1 konyhai fortély, amitől leesik az állad! A haladóknak is tudunk újat mutatni!

Ezekkel a trükkökkel egyszerűen megelőzheted a torta kiszáradását, búcsút inthetsz a szanaszét fröcskölő tojáshabnak, és művészi szintre emelheted a süteménydíszítést is!

Ötletes tippek, trükkök, hogy minimális idő ráfordítással úgy mozogj a konyhában, mint egy profi. Nekünk a torta frissen tartása a kedvencünk!

1.Torta frissen tartása

Megkezdtétek a tortát, de másnap senki nem rajong azért, hogy az első szelet az övé legyen? Érthető, sokan nem szeretik a kiszáradt tésztát, de ha kenyeret teszel a torta kivágott részéhez, megelőzheted, hogy kiszikkadjon!

2. Keksszel is működik!

Nem csak a tortát, de a kekszeket is frissen tarthatod, egy-egy szelet kenyérrel. A kekszek tovább frissek maradnak, ha melléjüka kekszes dobozba, vagy a tasakba egy szelet toast kenyeret is teszel.

Receptajánló:

3. Tepsi alufóliából

Kisebb tepsire van szükséged, de nincs? Készíts egyet percek alatt! Használd az alumíniumfóliát az átméretezéshez: szakíts le egy akkora méretet a fóliából, amit 4 rétbe tudsz hajtani, hogy kellő tartása legyen, majd válaszd le vele a tepsi azon részét, amelyikre szükséged van.

4. Fogselyem tortaszeleteléshez

Kész a torta tésztája, és most jön az a rész, amikor pont a felénél kellene elvágnod a tortát? Nem kell hosszasan méricskélned, ha beveted afogselymet! Használj ízesítetlen fogselymet, jelöld be be a torta felét, és nem kell a csalóka szemmértékre hagyatkoznod vágás közben.

5. Díszíts csipkével!

Szerinted a porcukros díszítés unalmas? Ezt biztosan imádni fogod: keress egy lazább szövésűcsipkeanyagot, terítőt, terítsd a süteményekre, majd szórd meg alaposan porcukorral. A textilt felemelve szemet gyönyörködtetően szép minták rajzolódnak ki!

6. Használd a krumplipucolód!

Látványosan, és egyszerűen feldobhatod bármelyik süteményt, tortát néhány lehelet vékony csokoládé forgáccsal. De hogy állíts elő hártya vékonyságú csoki forgácsot? Vedd elő a krumplipucolót, és már hullhat is a csoki dísz a süteményekre, tortákra.

7. Így halászhatod ki könnyedén a tojáshéjat

Beleesett a tojáshéj a tojásba, és sehogy nem tudod kihalászni? Nedvesítsd meg az ujjadat, és szedd ki pillanatok alatt: a nedves ujjhoz sokkal könnyebben hozzátapad a héj, és nem kell perceket töltened a tojáshéj kihalászásával.

+1. Papírtányért a habverőre!

Unod, hogy akármilyen óvatos vagy, mindig kifröcsköl a tojáshab, a tejszínhab, vagy a sütemény tésztája a keverőtálból? Lyukassz ki egypapírtálat, dugd bele a két habverőt, majd úgy pattintsd be a helyükre őket. Többé nincs az a tál, amiből kifröcskölne a hab, vagy a krém.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapfotó: Pinterest

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek