Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsó főzelék márti1218 konyhájából

Zöldborsó főzelék márti1218 konyhájából
Zöldborsó főzelék márti1218 konyhájából
20 perc / főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A főzelékek nagy kedvenceink, szinte mindegyik. Ez is közéjük tartozik, ma párizsi csirkemellcsíkokkal készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. (Autentikusan tejjel készül, de mi így szeretjük. Az elkészítésben csak az a különbség, hogy mivel öntjük fel a borsót. ) Beletesszük a hagymát egészben, ha kész a főzelék ezt kidobjuk belőle. Ízesítsük sóval, cukorral, borssal, és főzzük puhára a borsót.
  2. Készítsük el a rántást: 2 ek olajat hevítsünk fel, tegyük bele a lisztet, keverjünk rajta párat, húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a paprikát, öntsünk rá 1 dl vizet és keverjük a főzelékhez. Főzzük össze 1-2 percig, kóstoljuk meg, hogy kell e még bele só vagy cukor, és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 1 234
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

287
zöldborsó 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 2 ek
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek