r
Nosalty Logó

Vörösboros szarvaspörkölt csiperkével

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Vörösboros szarvaspörkölt csiperkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    242.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3844.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2510 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1980.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1077 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 2380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szarvashúst 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Forró vízzel leforrázzuk, jól lecsepegtetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. Egy kanál zsíron lassan megdinszteljük.
  2. A szarvashúst egy nagy serpenyőben két részletben forró zsíron körbepirítjuk, majd átkanalazzuk a megdinsztelt hagymákra. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, beledobunk még két babérlevelet. Kavargatjuk egy kicsit, majd hozzáadunk kb. 1 dl vörösbort, megsózzuk, lefedjük, és kis lángon, lassan elkezdjük párolni.
  3. Folyamatosan nézegetjük, kavargatjuk, öntögetünk hozzá a bort, hogy még véletlenül se égjen le. Elfogy a végén az egész üveg. (Pedig csak egy picurit ittam belőle az elején, mert azért mégiscsak meg kellett kóstolni.)
  4. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt csiperkegombát, és még kb. 15-20 percet pároljuk így együtt.
  5. Fantasztikus finom, sűrű szaftja lesz a végén. Bulgurral és kuszkusszal tálaltam.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 152
  • Össznézettség: 86897
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 01.

Ajánló

Két üveg erős, száraz vörösborral készüljünk, az egyik elmegy a főzéshez, a másik meg az ebédhez. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros szarvaspörkölt csiperkével
Pogácsa 382 recept

Túrós Emil nagyon régi, remek, vadételes szakácskönyvében találtam a szarvaspörkölt receptjét. Csak kicsit variáltam rajta. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili