r
Nosalty Logó

Vegán tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty vegán
Vegán tiramisu
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Vegán mascarpone

Összeállítás

Hab

Összesen 1145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Vegán mascarpone

Összeállítás

Hab

Összesen 4573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Vegán mascarpone

Összeállítás

Hab

Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    263.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5435.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1685 mg
  • Foszfor
    3072 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.1 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 4573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Vegán mascarpone

Összeállítás

Hab

Elkészítés

Vegán mascarpone

  1. A kesudiót minimum 3 órára beáztatjuk forró vízbe, hogy megpuhuljon, majd leszűrjük.
  2. Egy aprítóba öntjük, hozzáadjuk a kókuszjoghurtot és a kókuszkrémet. Utóbbinál a legegyszerűbb, ha egy konzerves kókusztejet a hűtőben tárolunk, hogy kissé visszadermedjen, majd ezt a réteget használjuk fel.
  3. A legvégén egy kicsit sózzuk meg, majd mehet bele a citromlé és a porcukor, hogy igazán összeálljanak az ízek.
  4. Kezdjük el összedarálni a krémet. Nyugodtan hagyhatjuk sokáig dolgozni a gépet (akár 10 percen keresztül is), vagy addig, amíg szép krémes állagot nem kapunk.
  5. A krémet hűtőben tároljuk, a legjobb, ha elkészülés után azonnal felhasználjuk.

Összeállítás

  1. A lefőzött fekete kávéhoz hozzáadjuk a rumot, majd elkeverjük benne a porcukrot. Nyugodtan megkóstolhatjuk, hogy megfelelőek-e az arányok, hiszen nem mindegy, hogy milyen erős kávét használunk.
  2. Elkezdhetjük rétegezni a süteményt. A legjobb, ha egy négyzet vagy téglalap alakú tálat választunk, hiszen abban szépen fel tudjuk sorakoztatni a babapiskótákat.
  3. Első lépésként a piskótákat mártsuk bele a kávéba, és forgassuk meg párszor. Vigyázzunk, tényleg csak pár másodpercig fürdőztessük, hiszen a házi, vegán verzió még gyorsabban magába szívja a nedvességet. Ha kell, vágjuk őket méretre, alakjuk miatt szépen illeszkednek majd egymáshoz.
  4. A következő réteg a pihentetett mascarpone fele, majd a cukrozatlan kakaópor. Jöhet ismét a kávéba mártott piskótaréteg, következik a mascarpone, majd újra egy kevés kakaópor.
  5. Ha mást már nem szeretnénk rakni a tiramisura, akkor mehet egyenesen a hűtőbe pihenni, minimum 6 órára. A puhulás fázisának leteltével már kanalazhatjuk is egyenesen a tálból, vagy szeleteljük, és kínáljuk tányéron.

Hab

  1. A tiramisu tetejére készíthetünk egy lágyabb, édes-habos réteget a csicseriborsó levéből. A csicseriborsókonzervről leöntjük az aquafabát (vagyis a levét), majd a citromlével elkezdjük habosítani.
  2. Mikor elkezd felverődni, hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  3. Habzsákba töltve eloszlatjuk a sütemény tetején, majd meghintjük kakaóporral.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12056
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 13.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: vegán ünnepi receptek
további kategória: húsvét kategória: vegán húsvéti receptek
Vegán tiramisu
Nosalty vegán 137 recept

Fogtuk a tiramisu minden összetevőjét, és saját kézzel megalkottuk otthon, tej- és tojásmentesen. Van aki csak kísérletező szellemű, más elkötelezett, és akad aki szükségszerűen követi a vegán életmódot – ez a recept egyikőjüket sem hagyja majd cserben, de vigyázat, hozzáadott cukrot azért tartalmaz!

Hozzávalók

Vegán mascarpone

Összeállítás

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek