Vaníliás almás pite diókrémmel recept

Vaníliás almás pite diókrémmel
Vaníliás almás pite diókrémmel
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja Konyhában találtam a receptet, és mindenképp ki akartam próbálni, olyan jól nézett ki. Ma délután vendégeket várunk, így adódott az alkalom az elkészítéshez. Az illata is isteni, és a piteformában nagyon gusztán mutat.  :)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1-2 ek víz

Diópüréhez:

  • 1 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja, kevés fahéj
  • 12 dkg darált dió
  • 10-12 db fél dió
  • 3 dkg darált keksz vagy zsemlemorzsa
  • 10-12 db almakarika

Vaníliakrémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg cukor
  • 1 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 tojássárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek liszt

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
sütési mód: alul-felül sütés
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diókrémes almás pite, vaníliás almás pite, diós-vaníliás almás pite

elkészítés

  1. A diókrémhez felforraljuk a tejet a cukorral, majd hozzáadjuk a fahéjat, citromhéjat, keksz- vagy zsemlemorzsát és a darált diót.
  2. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, mérettől függően 10-12 vastagabb almakarikát vágunk, amiket betöltünk a diókrémmel.
  3. A tésztához összekeverjük a lisztet a porcukorral, és elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgájával és a vízzel tésztává gyúrjuk. 1 órát pihentetjük a hűtőben (én előző este begyúrtam), majd lisztezett felületen akkora kerek lapot nyújtunk belőle, hogy a kivajazott piteformát ki tudjuk bélelni.
  4. Az alját megszurkáljuk, 180 fokon elősütjük, kb 12 perc alatt.
  5. A vaníliakrémhez 1,5 dl tejszínt felforralunk a cukorral, a maradék hozzávalót összekeverjük, és összefőzzük.
  6. Az elősütött pitetésztára kenjük a vaníliakrémet, ráhelyezzük a diókrémes almákat, és 170 fokon kb. 15 percig sütjük.
  7. A végén karamellel meglocsolhatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 336
elküldve: 6
receptkönyben: 152
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
34 recept

Hozzászólások (4)

szteri
szterip, 2012-10-12 13:53

Szia Kunzsb! Igen, 1 dkg vanilias pudingpor kell hozza (ez egy normal csomag negyede). A krem hozzavalokban liszt is van, igy eleg bele ennyi pudingpor, az eredeti recept is igy irta.

Legfrissebb cikkek

Heti menü: tojás és sonka nélkül
Heti menü: tojás és sonka nélkül
Húsvét alatt bizonyára rengeteg tojást és sonkát sikerült elfogyasztanunk, ezért most egy ideig hallani sem akarunk ezekről. Itt egy válogatás, mely szigorúan nélkülözi őket.
Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.