Vaníliás almás pite diókrémmel recept

Vaníliás almás pite diókrémmel
Vaníliás almás pite diókrémmel
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja Konyhában találtam a receptet, és mindenképp ki akartam próbálni, olyan jól nézett ki. Ma délután vendégeket várunk, így adódott az alkalom az elkészítéshez. Az illata is isteni, és a piteformában nagyon gusztán mutat.  :)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1-2 ek víz

Diópüréhez:

  • 1 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja, kevés fahéj
  • 12 dkg darált dió
  • 10-12 db fél dió
  • 3 dkg darált keksz vagy zsemlemorzsa
  • 10-12 db almakarika

Vaníliakrémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 3 dkg cukor
  • 1 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 tojássárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek liszt

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diókrémes almás pite, vaníliás almás pite, diós-vaníliás almás pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diókrémhez felforraljuk a tejet a cukorral, majd hozzáadjuk a fahéjat, citromhéjat, keksz- vagy zsemlemorzsát és a darált diót.
  2. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, mérettől függően 10-12 vastagabb almakarikát vágunk, amiket betöltünk a diókrémmel.
  3. A tésztához összekeverjük a lisztet a porcukorral, és elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgájával és a vízzel tésztává gyúrjuk. 1 órát pihentetjük a hűtőben (én előző este begyúrtam), majd lisztezett felületen akkora kerek lapot nyújtunk belőle, hogy a kivajazott piteformát ki tudjuk bélelni.
  4. Az alját megszurkáljuk, 180 fokon elősütjük, kb 12 perc alatt.
  5. A vaníliakrémhez 1,5 dl tejszínt felforralunk a cukorral, a maradék hozzávalót összekeverjük, és összefőzzük.
  6. Az elősütött pitetésztára kenjük a vaníliakrémet, ráhelyezzük a diókrémes almákat, és 170 fokon kb. 15 percig sütjük.
  7. A végén karamellel meglocsolhatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 385
elküldve: 6
receptkönyben: 154
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
34 recept

Hozzászólások (4)

szteri
szterip, 2012-10-12 13:53

Szia Kunzsb! Igen, 1 dkg vanilias pudingpor kell hozza (ez egy normal csomag negyede). A krem hozzavalokban liszt is van, igy eleg bele ennyi pudingpor, az eredeti recept is igy irta.

Legfrissebb cikkek

Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy egy ovis szülinapra milyen finomságokat érdemes készíteni. Most a tortaötleteket vesszük számba.
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.