Vaníliás almás pite diókrémmel recept

Vaníliás almás pite diókrémmel
Vaníliás almás pite diókrémmel
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja Konyhában találtam a receptet, és mindenképp ki akartam próbálni, olyan jól nézett ki. Ma délután vendégeket várunk, így adódott az alkalom az elkészítéshez. Az illata is isteni, és a piteformában nagyon gusztán mutat.  :)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1-2 ek víz

Diópüréhez:

  • 1 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja, kevés fahéj
  • 12 dkg darált dió
  • 10-12 db fél dió
  • 3 dkg darált keksz vagy zsemlemorzsa
  • 10-12 db almakarika

Vaníliakrémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg cukor
  • 1 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 tojássárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek liszt

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
sütési mód: alul-felül sütés
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diókrémes almás pite, vaníliás almás pite, diós-vaníliás almás pite

elkészítés

  1. A diókrémhez felforraljuk a tejet a cukorral, majd hozzáadjuk a fahéjat, citromhéjat, keksz- vagy zsemlemorzsát és a darált diót.
  2. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, mérettől függően 10-12 vastagabb almakarikát vágunk, amiket betöltünk a diókrémmel.
  3. A tésztához összekeverjük a lisztet a porcukorral, és elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgájával és a vízzel tésztává gyúrjuk. 1 órát pihentetjük a hűtőben (én előző este begyúrtam), majd lisztezett felületen akkora kerek lapot nyújtunk belőle, hogy a kivajazott piteformát ki tudjuk bélelni.
  4. Az alját megszurkáljuk, 180 fokon elősütjük, kb 12 perc alatt.
  5. A vaníliakrémhez 1,5 dl tejszínt felforralunk a cukorral, a maradék hozzávalót összekeverjük, és összefőzzük.
  6. Az elősütött pitetésztára kenjük a vaníliakrémet, ráhelyezzük a diókrémes almákat, és 170 fokon kb. 15 percig sütjük.
  7. A végén karamellel meglocsolhatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 336
elküldve: 6
receptkönyben: 152
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
34 recept

Hozzászólások (4)

szteri
szterip, 2012-10-12 13:53

Szia Kunzsb! Igen, 1 dkg vanilias pudingpor kell hozza (ez egy normal csomag negyede). A krem hozzavalokban liszt is van, igy eleg bele ennyi pudingpor, az eredeti recept is igy irta.

Legfrissebb cikkek

Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.