r
Nosalty Logó

Vanella szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fabine
Vanella szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 1209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    460.4 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5970.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.8 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2314 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1805 micro
Összesen 7246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 300 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, elkeverjük, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport is hozzáadagoljuk.
  3. Következik a vágott dió, végül a tojások felvert habja.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. (Az én tepsim 29X38) cm. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Célszerű tűpróbával ellenőrizni.
  5. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és a tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük. Sűrű krémet főzünk. Eléggé csomósodik, de a végén robotgéppel a csomókat simára ki tudjuk keverni. Még melegen beleszórjuk a vaníliás cukrokat.
  6. Ha kihűlt, a margarinnal összedolgozzuk. Fontos, hogy a margarin és a krém is szoba hőmérsékletű legyen.
  7. A kész krémmel bevonjuk a tésztát.
  8. A tetejére csokimáz kerül.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 2195
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 347602
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 A család kedvenc süteménye, amit már évek óta szinte hetente megcsinálok. Külsőre a négerkockával azonosítják, holott a két sütemény mind receptjében, mind ízvilágában teljesen eltérő. Régebben egy másik tészta recepttel készítettem, de kaptam egyszer egy süti receptet és annak a tésztája finomabb volt. Így azóta a két sütemény kombinációjaként sütöm. Nagyon finom és szerintem gyorsan el is készíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek