Vanella szelet recept

Vanella szelet
Vanella szelet
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (84)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A család kedvenc süteménye, amit már évek óta szinte hetente megcsinálok. Régebben egy másik tészta recepttel készítettem, de kaptam egy másik receptet és annak a tésztája finomabb volt. Így azóta a két sütemény kombinációjaként sütöm. Nagyon finom és szerintem gyorsan el is készíthető.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-diós szelet főzött krémmel, főzött krémes csokis-diós süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, elkeverjük, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport is hozzáadagoljuk.
  3. Következik a vágott dió, végül a tojások felvert habja.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. (Az én tepsim 29X38) cm. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Célszerű tűpróbával ellenőrizni.
  5. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
  6. A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és a tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük. Sűrű krémet főzünk. Eléggé csomósodik, de a végén robotgéppel a csomókat simára ki tudjuk keverni. Még melegen beleszórjuk a vaníliás cukrokat.
  7. Ha kihűlt, a margarinnal összedolgozzuk. Fontos, hogy a margarin és a krém is szoba hőmérsékletű legyen.
  8. A kész krémmel bevonjuk a tésztát.
  9. A tetejére csokimáz kerül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 231 337
elküldve: 221
receptkönyvben: 3 738
elkészítve: 162/222
Facebookon megjelent: 5

szakács

fabine

Mióta szakács: 2011.01.06.
18 recept

Hozzászólások (84)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2017-09-09 01:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2017-09-08 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2016-12-06 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.12.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

katis19
katis19 cs, 2014-11-13 15:50

Sajnos ,mégcsak most volt időm megsütni. És isteni lett. Parom nem bírta abbahagyni a sutievest :) koszonom a receptet *_*

fabine
fabine / fabine k, 2014-12-16 19:32

Kedves katis19!
Örülök, hogy ízlett. A férjem nálunk is nagyon imádja. Már jelezte, hogy karácsonykor nehogy elfejtsem.

Üdv: Móni

Carmy
Carmy cs, 2014-11-06 10:31

Tegnap elkészítettem a sütit, a férjemnek nagyon ízlett!
Kicsit módosítottam rajta: mivel jó sok lett a krém a tésztáját ketté vágtam,volt egy fél üveg bontott baracklekvárom azt rákentem az alsó lapra, majd úgy a krém háromnegyedét, a 2.lap tetejére pedig a megmaradt krémet és tortadarát szórtam rá. A lekvártól talán még pikánsabb lett, de a recept magában is nagyon finom szaftos. Köszi a receptet! :)

tüzes lány
tüzes lány k, 2014-11-04 23:03

Elkészítettem. Nagyon finom lett.:)
Kaptam az uramtól egy Bosc hiper-szuper robotgépet (pontosabban: kiköveteltem).
Nálunk mindig anyós süt. Mi nem vagyunk annyira sütisek, 1-2 db oké, de egy egész tepsi sok, ránk szárad, én ezért nem sütögettem eddig. No, meg anyós vizslató szeme előtt sem akartam neki állni kísérletezni, mert mindig mindenbe belekotyog, főleg a sütésbe azért, mert egyeduralkodónak érezte eddig magát.
De tegnap nem volt itthon!!!
Párom csak azt vette észre, hogy diót török. Azt hitte valami extra panírt akarok a húshoz. 4 szeletet tolt be ebből a fincsi sütiből ebéd után.
Anyós? Először csak nézett, 2 db után mondta, hogy ügyes vagyok.
Akkor most büszke vagyok magamra :) :). 1: mert ízlett mindenkinek. 2: mert a főboszorkánynak sikerült megmutatnom, hogy nem csak jobban főzök nála (párom szerint), de egy sütinek is bármikor neki merek állni.
Tehát köszönöm Nosalty, köszönöm kedves Fabine, és köszönöm a többi recept feltöltőnek is a sikert.

fabine
fabine / fabine k, 2014-12-16 19:29

Kedves tüzes lány!

Szerintem nyugodtan leintheted az anyóst, ha egyszer saját magad szeretnéd kitapasztalni a sütés-főzés örömét. Én is laktam anyóssal, tudom milyen. Ne szegje kedved egy kis vizslatás, ha meg nagyon kotnyeles, legfeljebb adj neki egy kis munkát, pl. diótörés, darálás, stb. Remélem sikerül kiteljesedned a konyhában, és örömödet lelned a kísérletezésben.
Üdv: Móni

libaláb
libaláb h, 2014-12-15 23:57

Milyen vidám történet, kedves embernek tűnsz. Csak egyetlen kérdés merült fel bennem: ugye nem a "főboszorkány" költözött a te lakásodba..?

katis19
katis19 k, 2014-10-28 21:49

Szia! A héten szeretném megcsinálni, viszont azt nem értem,hogy a tesztahoz csak a tojás sárgáját használjuk? És a tojások fehérje? A kremhez csak az 1 tojást használjuk? Köszi :)

Eva0423
Eva0423 sze, 2014-10-29 15:43

Szia katis19! Olvasd el újra az elkészítés 3.pontját! A krémet akár tojás nélkül is el lehet készíteni! Jó sütögetést és írd meg milyen lett! Üdv!

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2014-10-22 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

fabine
fabine / fabine k, 2014-10-21 08:56

Köszönöm mindenkinek a kedves hozzászólásokat. Örülök, hogy ilyen sokan kipróbáltátok, és ízlett. További kellemes sütögetést kívánok!

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2014-10-21 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

sziszi675
sziszi675 h, 2014-10-06 10:51

Megcsináltam :) valami isteni finyi lett! Én még plusz 2 cs vaníliáscukrot tettem a krémbe! Köszi Fabine!

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2014-10-02 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Virágh Bea
Virágh Bea v, 2013-09-29 12:42

Nagyon finom, nem túl édes, szaftos, jóízű a tésztája, kellemes a krémje. Nekem egy cseppet lehetne sűrűbb a krém, de lehet, hogy holnapra szilárdabb lesz egy kicsit. Már ha megéri a holnapot :) köszönöm és jó szívvel ajánlom a receptet mindenkinek!

felkaiferencne
felkaiferencne cs, 2013-07-18 13:01

Kedves fabine !
Megsütöttem. Ez úgy tökéletes, ahogy írva vagyon.. A tészta könnyű, és extra a benne levő vagdalt dió miatt. Én két lappá vágtam, a könnyebb szállíthatóság miatt... ( elviszik a gyerekek..)
A krém elronthatatlan az arányok miatt, és rengeteg lett belőle. Volt itthon némi mascarpone, azt is kevertem bele. Nem ront az el ilyesmit... Nem csomósodott, nem kell ide robotgép. Kézi habverővel folyamatosan keverni kell, ennyi. Egy-két fokkal melegebb legyen, mint a kikevert vaj, akkot tuti összeállnak. Amíg ezt nem tudtam, sokszor előfordult, hogy a vaj kitúrósodott, elvált a főzött krémtől.
A sütid töléletes, mint ízre, mint küllemre. Elmentve, másoknak is ajánlva köszönöm !
Éva

fabine
fabine / fabine p, 2013-07-19 07:31

Kedves Éva!
Köszönöm a kedvességedet. Örülök, hogy nektek is ízlett, ezt a mascarpónés dolgot én is kipróbálom, biztosan nem rotja el, sőt.
Üdvözlettel: Móni

fabine
fabine / fabine cs, 2013-07-18 09:29

Köszönöm, hogy rendszeresen kiemelitek, de már nagyon idegesít, hogy állandóan a Néger-kockával azonosítják, amire csak külsőleg hasonlít, egyébként köze sincs hozzá.

Shama
Shama h, 2013-07-15 16:04

Ma elkészítettem, nagyon ízlett az egész családnak! Köszönet a receptért! :)

tuncsa
tuncsa h, 2013-03-11 13:27

Tegnap megsütöttem, és isteni finom lett. Köszönöm a receptet!!!

dobosneszilvi
dobosneszilvi v, 2013-01-27 12:01

Szia! már többször is megsütöttem, és aki kóstolta, vitte is a receptet :) próbáltam már puncsosan is, de a vaniliás az igazi. köszi

kistokmag
kistokmag v, 2012-12-16 11:02

Nem lehet abbahagyni az evést, annyira finom..... imádom, nagyon szeretjük!!! :) Köszönjük a receptet!

Bestia82
Bestia82 h, 2012-05-07 16:09

Sziasztok.Ne haragudj a kèrdèsemèrt de nem èrtek valamit ..tènyleg jol làtom hogy a vizbol meg az olajbol 1,8 liter kell?

fabine
fabine / fabine h, 2012-05-07 19:42

Kedves Bestia82!
Sajnos nem jól látod, 1/8 liter, azaz 1,25 dl.De ha visszaolvasol a hozzászólásokban, erre már egyszer kitértünk.
Üdvözlettel:Móni

Hné V. Edina
Hné V. Edina szo, 2012-04-21 18:49

Szia! Most végeztem a sütivel! NAGYON szép lett és gondolom finom is, arról majd utólag írok!! Nem vagyok egy rutinos sütő de könnyen elkészítettem!! Köszi a jó kis receptet, üdv: EDina

gyzsuzsa1975
gyzsuzsa1975 v, 2012-03-11 15:36

Tényleg nagyon finom és egyszerű elkészíteni,talán annyi h villanysütőben vigyázzatok mert nekem 20 perc alatt kész lett a tészta;-)
Köszi ezt a nagyszerű receptet, már a kedvencek közt van!!!

koala
koala h, 2012-03-05 19:34

Kedves Fabine!

Ma elkeszitettem ezt a sutit es nagyon finom lett, azt gondoltam hogy macerans lesz az elkeszitese de ellenkezoleg, nagyon egyszeru!Koszonom szepen!
Szep napot es jo sutogetest!

Kenvelo
Kenvelo / Kenvelo h, 2012-02-20 19:48

Kedves Fabine.

Nagyon nagyon finom ez a süti. Tökéletesen sikerült, és hatalmas sikert aratott. Most a nutellásat fogom megcsinálni.. :)

fabine
fabine / fabine sze, 2012-02-22 14:56

Kedves Kenvelo!
Örülök, hogy ízlett,mi is nagyon szeretjük.
Üdv:Móni

Elizabetti
Elizabetti h, 2012-02-13 12:37

Én Néger kockaként ismerem. A barátnőm szokta csinálni nekem, név- vagy szülinapomra. Ő 10 tojásból csinálja, dió nélkül.
Nekem a máz nem mindig sikerül szépen. És a szeletelés...... ajjajjjjj!!!!

fabine
fabine / fabine h, 2012-02-13 21:10

Kedves Elizabetti!
Én utánakerestem a Néger kockának, és teljesen más receptet találtam hozzá.Többek között, hogy a krém tojásfehérjéből és cukorból készül, a tésztájába kell margarin és tej is, és lekvár is kell hozzá. Kinézetre valóban nagyon egyformának tűnnek, de itt ki is merült a hasonlóságuk.Szerintem ha ezt megsütöd és megkóstolod, számodra is egyértelművé válik, hogy az ízviláguk is különböző. Remélem ezzel több szerencséd lesz, ha megsütöd, mondjuk a barátnőd szülinapjára:)))
Üdvözlettel:Móni

fabine
fabine / fabine k, 2012-02-14 10:10

A csokimázat én mindig tortabevonó csokival csinálom. Mikróban megolvasztod, vagy berakod a meleg sütőbe, utána annyi olajat teszel hozzá, hogy szépen el lehessen oszlatni a tésztán. Ha megdermedt, és szeletelni akarod, akkor forró vízbe mártott késsel vágd föl először csak a csokit, utána a sütit.Minden vágás után töröld meg a kést és mártsd újra forró vízbe. Tudom, kicsit macerás, de másképpen összetörik a csoki és krém is szétkenődik. Remélem így sikerülni fog!
Üdv: Móni

Elizabetti
Elizabetti k, 2012-02-14 03:31

Oksa, megfogom sütni, hiszen azért mentettem el a receptkönyvembe!:))))

1205