r
Nosalty Logó

Túrós-barackos piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen)
Túrós-barackos piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 3985 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.6 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.4 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6147.4 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    2041 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1091 micro
  • β-crypt
    595 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2710 micro
Összesen 3985 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszához dolgozzuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 C fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.

Töltelék

  1. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A vajat a cukorral habosra keverjük, mehet hozzá a citromhéj, a vaníliás cukor, a csipetnyi só és a túró. Jól eldolgozzuk.
  2. A kisült tésztát még melegen papírostól kiemeljük és egy tiszta konyharuhára borítjuk. Lehúzzuk róla a papírt, majd a konyharuha segítségével feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Ha kihűlt, megkenjük a túrós töltelékkel és apróra vágott nektarinnal pakoljuk meg, majd ismét feltekerjük. Tálalás előtt, a tetejét porcukorral hintsük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 12417
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 04.

Receptkategóriák

Túrós-barackos piskótatekercs
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen) 27 recept

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek