r
Nosalty Logó

Túrós-aszalt szilvás kelt kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Torma
Túrós-aszalt szilvás kelt kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 473 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3775 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 280 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 473 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3045.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.2 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1174 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 3775 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd a duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). (Ne legyen túl lágy a tészta, mert a túrótól lágyabb lesz a kelesztés alatt!)
  2. A kelesztés után olajozott felületen félujjnyi vastagra lapogatjuk az olajos kezünkkel, majd megszórjuk az aszalt gyümölcsökkel és a cukorral. Hosszanti oldalánál feltekerjük, majd a kivajazott kuglófformába tesszük. A végeket összenyomkodjuk, és kb. 30 percet újból kelesztjük.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben sütjük 45-50 percet. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e!)
  4. Pár perc után kivesszük a sütőből, és sütőrácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 8382
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Ajánló

Mint már előző receptjeimben is írtam, mi nem kedveljük a nagyon cukros édességeket; azért is sikeres a pikáns aszalt szilva és aszalt sárgabarack (és nem a mazsola) nálunk. Az édesszájúak emelhetik a cukormennyiséget 1-1 evőkanállal a tésztába és a gyümölcsökre. Fahéjas cukor valószínű jól kiemelte volna az aszalt szilva ízét, de én inkább a tej, vaj, és túró delikát ízére koncentráltam most. Ami kóstoláskor eszembe jutott, hogy igen jól illene (ízre és vizuálisan is) a tetejére egy citromos máz! Ha alkalmam lenne, kipróbálnám ezt a receptet magozott meggyel; mert a túró és meggy az mennyei együtt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss házi túró aszalt szilvával; nálunk nagyon sikeres kombináció! A maréknyi aszalt sárgabarackot pedig főleg a kontrasztos színek miatt tettem bele. A kelt kuglóf receptemet turbóztam meg a házilag készített, friss túróval, ami tulajdonképpen a házi sajtom, kevesebb préseléssel. Habár nem látszik a túró a tésztán, de az íze az nagyon jól érződik; és az illó-olajos citromhéj és vanília bámulatosan elvarázsolták az ízeket!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek