r
Nosalty Logó

Túrópogácsa 9. - burgonyás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrópogácsa 9. - burgonyás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 579 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3472 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 327 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.9 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 579 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.3 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2471.5 g
  • Cink
    394 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    307 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1900 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 3472 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 327 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hajába főtt burgonyát meghámozzuk, és túróval áttörjük.
  2. A vajat, a lisztet, 2 tojássárgáját hozzáadjuk, kevés sóval ízesítjük, és simára gyúrjuk.
  3. A tésztát egy éjszakán keresztül hűvös helyen pihentetjük.
  4. Ujjnyi vékonyra nyújtjuk, tetejét bevágjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  5. Tetejüket tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 23161
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 10.

Ajánló

Ha vendégeket várunk, akkor előtte este begyúrható a tészta, és a készülődésnél hamar elkészül a frissen sült pogácsa.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hajában sült burgonyát ír az eredeti recept, de ha nincs kemence vagy egy sparhet, akkor fölösleges. :(

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.