Türingiai morzsás sütemény recept

Türingiai morzsás sütemény
Türingiai morzsás sütemény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, nagyon finom, szaftos sütemény. A kevert tésztát megszórhatjuk gyümölccsel is, majd rá a morzsa.

hozzávalók / 6 adag

A kevert tésztához:

A morzsához:

Az öntethez:

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

morzsasüti, szaftos kocka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral krémesre keverjük, egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd hozzákeverjük a sütőporral elkavart lisztet és a tejet.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 20x25x8 cm tepsibe simítjuk.
  3. A vajat a cukorral és a liszttel morzsásra dolgozzuk, és a kevert tésztára szórjuk.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Kivesszük, és rögtön meglocsoljuk a tejszínnel. Hagyjuk 5-6 órát állni, majd felvágjuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 185
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1863 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

744