r
Nosalty Logó

Töltött dagadó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nbeszter
Töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 1935 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 7741 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2076 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1935 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222 g

Zsír

  • Összesen
    740.6 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1057 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2621.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1010.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8321 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1560 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8302 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 7741 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót egy keskenyebb, hosszú pengéjű, helyes késsel felszúrjuk: a kést a dagadó egyik rövidebb oldalánál vízszintesen beleszúrjuk a húsba, és zsebet alakítunk ki benne. (Erre a hentest is megkérhetjük.) A zsebet az ujjainkkal óvatosan kissé kitágítjuk, a húst bedörzsöljük sóval és borssal.
  2. A töltelékhez a vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt, és a hagymát megdinszteljük rajta. Eközben a csirkemájat egy vágódeszkán éles késsel elkapargatjuk (olyan lesz, mintha ledarálnánk). A májat a hagymához adjuk, és együtt sütjük tovább. Fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával. Kb. 15 perc sütés után hozzáadjuk a gombát, is és további 5 percig együtt sütjük. A hagymás-gombás májat ezután hagyjuk langyosra hűlni.
  3. A zsemlét beáztatjuk vízbe. Kb. 10 perc áztatás után kicsavarjuk, és a langyosra hűlt májhoz adjuk a tojással együtt. Jól összedolgozzuk a masszát.
  4. A tölteléket egy evőkanál segítségével a dagadóba töltjük. A dagadón a nyílást hústűvel rögzítjük. Egy közepes méretű tepsit kikenünk a sertészsírral.
  5. A dagadót a tepsibe fektetjük, aláöntünk egy pohár vizet. A tepsit alufóliával letakarjuk. A húst közepesen meleg (180 fokos) sütőben 1,5 órát sütjük. Ezután az alufóliát levesszük, és kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük. A húst fedeles jénai tálban is süthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2240
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött dagadó
nbeszter 7 recept

Hagyományos vasárnapi vagy ünnepi ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.