Töltött cukkinihajók recept

Töltött cukkinihajók
Töltött cukkinihajók
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy korábbi főzésből megmaradt 2 darab cukkini. Ezt kezdtem vele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Önmagában is megállja a helyét a tányéron, mi azonban köretként ettük grillcsirkéhez.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
diéta: tejmentes
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

töltött cukkini, cukkini zöldséges töltelékkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket félbevágjuk, és kikanalazzuk a belsejüket. Halványan sózzuk, majd fokhagymás olajjal kikenjünk. Kikenünk olajjal vagy vajjal egy tepsit vagy egy jénait, és abba belehelyezzük a cukkiniket.
  2. A krumplit pucoljuk, kockázzuk, és sós vízben feltesszük főni. A vöröshagymát apróra vágjuk, de néhány szeletet félreteszünk későbbre. Olajon dinsztelni kezdjük az aprított hagymát a cukkinik kikanalazott belsejével. Sózzuk-borozzuk.
  3. A megfőtt krumplit összetörjük, majd hozzáadjuk a hagymás-cukkinis masszát. Jól összekeverjük, majd megtöltjük a cukkiniket.
  4. A paradicsomot, a paprikákat kockázzuk, és elosztjuk egyformán a krumplipüré tetején. A meghagyott hagymakarikákat is belenyomkodjuk a masszába, de valamennyire látszódjon ki.
  5. Végül sajttal megszórjuk a rakományt.
  6. Előmelegített sütőben a sajt megpirulásáig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 125 923
elküldve: 43
receptkönyvben: 1 238
elkészítve: 63/83
Facebookon megjelent: -

szakács

Belvedere

Mióta szakács: 2011.10.02.
22 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

merzsa
merzsa szo, 2017-08-12 14:16

Remek nyári fogás, kiváló ötlet! Köszönet érte, nálunk is kedvenc lett!

kaboci
kaboci v, 2015-09-27 18:06

Köszönöm a receptet, külön örülök ennek a húsmentes változatnak, mert variálhatom, hol hússal hol hús nélkül készítem el. Finom lett, mindenkinek ajánlom!

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2015-07-13 02:19

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2015-07-12 02:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

greenvirag
greenvirag h, 2013-08-05 17:36

A sütési idő nekem bőven 40 perc lett, de a sajt állapota tényleg jó indikátor. A recepten nem változtattam, isteni lett. Számomra önmagában is teljes értékű táplálék, főleg a nyári melegben. :) Köszönöm, kedvenc!

247