Töltött csirkemell recept

Töltött csirkemell
Töltött csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítek csirkemellből tekercseket, mert magában nem szereti a párom, mondván, hogy száraz a húsa. A gyermekem meg csak a csirkemellet eszi, nekem mindegy milyen húst eszek, így hát kreatívnak kell lennem, hogy mindenkinek jó legyen.
Még levesbetétet is készítek ezzel a tekercseléses módszerrel. Ünnepekkor azt is felrakom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki sovány húsból szeretne töltött húst készíteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött csirke csirkemellből, csirkemell töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megszabadítjuk a bőrtől és a csonttól. Vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk.
  2. Addig két tojást sós vízben keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, megpucoljuk és apróra vágjuk.
  3. A zsömléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarva egy  keverőtálba rakjuk.
  4. A hagymát, gombát,  petrezselymet, piros húsú paprikát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
  5. A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáktól, megmossuk és leitatjuk a vizet róla. Összeaprítjuk.
  6. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a gombát és a petrezselymet.
  7. Az áztatott, kicsavart zsömlékhez adjuk a dinsztelt hagymát, gombát, petrezselymet, apróra vágott májat, főtt tojást, piros húsú paprikát és a nyers tojásokat.
  8. Ízesítjük ételízesítővel, pici sóval (elhagyható, ha elég sós az ételízesítőtől), borssal.
  9. A szeletelt csirkemellet  egy átlátszó fóliára fektetjük úgy, hogy a szeletek szélei összeérjenek (vagy egymásra érjenek), majd lefedjük egy másik fóliával és óvatosan kiklopfoljuk. Így kapunk egy 30 X 40 cm-es hús lapot.
  10. Levesszük a felső fóliát róla és teljes területén megkenjük a töltelékkel.  Majd a fólia segítségével feltekerjük, mint a piskótát. Kiolajozott tepsibe rakjuk. Lefóliázzuk.
  11. Kb. 45 percig sütjük 170 fokon, majd levesszük a fóliát és 190 fokon pirosra sütjük (ez kb. 15 perc).
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X40 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 680
elküldve: 5
receptkönyben: 145
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
73 recept

Hozzászólások (11)

bababeej8
bababeej8k, 2012-12-25 09:19

Ez egyszerűen isteni! Most először főztem én karácsonyi vacsorát a szűk családnak, és nagy sikert aratott!

Bató Edit
Bató Edith, 2010-11-15 11:09

Kedves Erika!
Én is gyakran készítek tekercseket csirke vagy pulykamellből, mert nagyon változatos. A Tiédet is kipróbálom, mert nagyon guszta. Köszi, puszi, Edit.

bokine
bokineh, 2010-11-15 14:24

Kedves Edit! Köszönöm és várom a választ, hogy ízlett a családodnak. Puszi:Erika

gregoreva
gregorevav, 2010-11-14 22:30

A fénykép étvágycsináló és csodás színek-elmentve.A csirkemell itt is kedvenc.Éva-Anyóca

Big Boss
Big Bossv, 2010-11-14 21:07

Csatlakozom, tényleg száraz! De ez a recept, köszönöm!Nagyon tetszik........A kép nagyon gusztós! Szerinted egy pici csípős mehet bele?Üdv Dénes

bokine
bokineh, 2010-11-15 09:28

Kedves Dénes! Ennél a receptnél nem a töltelék a fontos, hanem a tekercseléses módszer. Fantáziádra bízom, hogy mit teszel bele. Szoktam sajtot, sonkával, vagy zöldségeket egyben és levesben főzöm meg (csak ott kötözni kell) és még mikor milyen ihlet önt el. Próbáld meg csípőssel is. Üdv: Erika

424