r
Nosalty Logó

Töklekváros-szilvás rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildikó79
Töklekváros-szilvás rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4055 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    169.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4037.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.3 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1715 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 4055 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához való alapanyagokat összeállítjuk, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, sütőport és a tojást, majd összeállítjuk.
  2. Kettévesszük a tésztát, és az egyik adagot belenyomkodjuk egy magas falú tepsibe.
  3. A tésztát megszórjuk a marék búzadarával ésráöntjük a töklekvárt.
  4. A töklekvárrarárakjuk a szilvabefőttet, amit előzőleg lecsepegtettünk, és kettévágtunk.
  5. Ha ezzel is megvagyunk, akkor a megmaradt tésztából rudakat sodrunk, és a szilvára rakjuk egymás mellé átlósan.
  6. Amiket további tésztarudakkal keresztezünk.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon alsó-felső sütésen megsütjük 20-25 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 765
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 02.

Ajánló

Kezdő háziasszonyok is el tudják készíteni, nem igényel nagy rutint.

Receptkategóriák

Töklekváros-szilvás rácsos
Ildikó79 41 recept

Diós rácsos alapján készült ez a recept. Tavaly nyáron nagyon sok tök volt a kertemben és lekvárt készítettem belőle, amit most a diós rácsos tészta alapján kipróbáltam, kicsit reszelt almás hatása van. Nagyon finom lett, hamar elkészíthető és nagy sikert aratott a családom körében. Finom omlós tészta lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!