r
Nosalty Logó

Tökfőzelék fasírttal és körtesalátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Tökfőzelék fasírttal és körtesalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tökfőzelék

Fasírt

Körte

Összesen 855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tökfőzelék

Fasírt

Körte

Összesen 3418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tökfőzelék

Fasírt

Körte

Összesen 83 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    1963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12584.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1395 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    2431 mg
  • Nátrium
    7854 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2088.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    860 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3061 micro
Összesen 3418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Tökfőzelék

Fasírt

Körte

Elkészítés

Tökfőzelék

  1. Fonnyasszuk meg a hagymát és a fokhagymát kevés olajon. Adjuk hozzá a gyalult tököt a sóval és fehérborssal együtt és főzzük kb. 10 percig. Elég sok levet fog engedni, ettől nem kell megijedni.
  2. Amint a levét elfőtte, adjuk hozzá a zöldségalaplevet vagy vizet, majd mehet hozzá a tej és a csokor kapor is. Főzzük további 10-15 percig, majd adjuk hozzá az ecetet. Turmixoljuk krémes állagúra, ha akarjuk át is passzírozhatjuk. Forgassuk össze a körtét a dresszinggel és tegyünk egy keveset a tányérra. Dobjunk rá néhány friss kaporlevelet. Önstük fel a főzelékkel és tegyünk egy fasírtot a körtesaláta mellé. Nincs más dolgunk...jöhet a kóstolás.

Fasírt

  1. Egy kis lábasban vagy serpenyőben, kevés olajon fonnyasszuk meg a hagymát és a fokhagymát. A száraz kenyérszeleteket vagy zsemléket áztassuk vízbe pár perce, majd nyomkodjuk ki jól és tegyük egy keverőtálba. Ezután adjuk hozzá a többi fasírt hozzávalót és jól keverjük össze.
  2. Fasírtok formázása nyilván függ attól, hogy ki hogyan szereti. Lehet fasírtgolyó, pogácsa, esetleg rúd a sütőben elkészítve. Most párnácskákat formázunk. Ehhez osszuk el három adagra a masszát és adagonként tekerjük hosszabb rudacska formára a fasírt alapot. Kissé lapogassuk meg a tenyerünkkel és tegyük a hűtőbe kb. fél órára.
  3. Fél óra után szeleteljük 6 cm hosszú darabokra, és csak ezután távolítsuk el a fóliát, nehogy szétessen szeletelés közben. Ezt követően panírozzuk be a fasírtokat a szokott módon.
  4. Süssük 165 °C- on aranybarnára a fasírtokat, de ne tegyünk egyszerre 3-4 darabnál többet az olajba.

Körte

  1. Alaposan mossuk meg a körtéket, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, majd mandolinnal vagy késsel szeleteljük 1.5 mm vastagra. Keverjük össze a fehér balzsamecetet az olívaolajat és a sót. Csak tálalás előtt forgassuk össze a dresszinget a körtével.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 918
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökfőzelék fasírttal és körtesalátával
sodrofa 33 recept

Hozzávalók

Tökfőzelék

Fasírt

Körte

Címlapról ajánljuk

További cikkek