r
Nosalty Logó

Tőkehal babbal és chorizoval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sodrofa
Tőkehal babbal és chorizoval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3793.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1308.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1083 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 1095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    667 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban pirítsuk a chorizot ropogósra. Tegyük félre a kisült zsírral együtt. Ugyanabban a serpenyőben egy kis chorizo zsíron fonnyasszuk a hagymát kb. 5 percig.
  2. Adjuk hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval borssal és kurkumával. Főzzük 10 percig . Adjuk hozzá a babot, a forrázott fodros kelt, és az előzőleg megsült chorizo kockákat valamint az aprított kaprot.
  3. Főzzük további 2-3 percig. Ízesítsük, ha még szükséges.
  4. Egy serpenyőben közepes hőfokon hevítsünk egy evőkanál chorizo zsírt. Sózzuk meg a halat, tegyük a serpenyőbe és süssük 3-4 percig. Fordítsuk meg, majd adjuk hozzá a vajat és a citrom levét.
  5. Locsolgassuk meg a halat a citromos chorizós vajjal és süssük még 3 percig. Vigyázzunk, ne mozgassuk a tőkehalat, mert könnyen szétesik.
  6. Maghőmérővel ellenőrizhetjük, hogy elkészült e a hal. Ha a mérő 62-64 °C -ot mutat akkor átsült. Vegyük ki a serpenyőből a halat és pihentessük konyhai papírtörlőn 10 percig.
  7. Helyezzünk egy nagy adag ragut a tányér közepére, majd tegyük rá a tőkehalat és végül díszítsük friss kaporlevéllel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 211
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tőkehal babbal és chorizoval
sodrofa 33 recept

Tippek :) Tőkehal:Ajánlott a hal középső vastagabb részét használni. Egyenletesebben sül és szebb is. Chorizo: Fűszeres spanyol sertéskolbász. Nagyon jól megy fehér húsú halakhoz. Nem kell túl sokat használnunk különben elnyomja a hal lágy ízét. Fodros kel: Jól megy ehhez a raguhoz és nem mellesleg ad egy kis zöld színt neki. Kurkuma: Citrusos, fás ízvilága miatt kitűnő fehér húsú halakhoz. Sózatlan vaj:Csak egy kis darab vaj keveredve a chorizo zsírral csodás ízt ad a halnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek