Teriyaki csirke recept

Teriyaki csirke
Teriyaki csirke
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Japánban a teriyaki csirkét minden Izakaya étteremben (kis éttermek, ahová a kollágák beülnek egy-egy sörre és egy kis vacsorára munka után) megtaláljuk az étlapon. Nem véletlen, hogy ennyire népszerű.


hozzávalók / 2 adag

A csirkecombokhoz

Tare szósz a marináláshoz

A teriyaki szószhoz

ajánlat

Felsőcombból finomabb lesz, mert azt jobban átjárja a szósz. Csirkemellet is használhatunk, ekkor tálaláskor vágjuk fel kb. két centi vastag csíkokra, hogy a pálcikáinkkal könnyebben boldoguljunk.

receptjellemzők

konyha: japán
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

teriyaki chicken, yakitori, csirke teriyaki szószban, japán pácolt csirkecombok

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük. Kb. fél órát marináljuk a tare szószban (lehetőség szerint hűtőben).

  2. Közben a hozzávalókból összekeverjük a teriyaki szószt. Miután kivettük a húst a pácból, a folyadékot papírtörlővel leitatjuk a combokról.

  3. Kevés olajat közepes lángon serpenyőben felhevítünk, majd beletesszük a combokat, és átsütjük, míg szép színük nem lesz. Először azt az oldalát sütjük, ami a tálaláskor felfelé néz majd. Ennél a lépésnél vigyázzunk, nehogy megégjen, ugyanis a mirin cukrot is tartalmaz. Miután a húsok mindkét oldalát megsütöttük, a felesleges olajat papírtörlővel felitatjuk a serpenyőből.

  4. Ezután ráöntjük a húsra a teriyaki szószt, és takarék lángon, fedő alatt, gyakran locsolgatva addig sütjük, míg  be nem sűrűsödik a szósz, és szép fényes felületet nem képez a húson.

  5. Köretként párolt rizst, ugyanebben a szószban megsütött póréhagymát, és daikon oroshit, azaz reszelt jégcsapretket kínálunk.


statisztika

beküldve:
nézettség: 29 175
elküldve: 3
receptkönyben: 164
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

Hozzászólások (4)

oosaki
oosakisze, 2013-07-31 14:12

na, ha már én vagyok itt az első, aki tényleg viszaigazol a recepttel kapcsolatban, el kell mondjam, nagyszerű, finom, fenomenális, és könnyű megcsinálni. Anno egy hajó éttermében ettem ilyet, és -hála istennek- a recept alapján pontosan sikerült leutánozni az ízélményt. Amúgy gyakrabban is ennék ilyesmit, de ha japán étterembe megyek, annyira lenyűgöz a különféle sushik választéka, hogy a teriyaki csirke valahogy elmarad....

tituszka
tituszkak, 2010-08-17 16:56

A boltban kapható teriyaki szósz is használható? mert én azzal szoktam csinálni, de vhogy nem olyan az íze mint az éttermekben... lehet, hogy ők maguk keverik ki ezt így ahogy Te írtad?

almababa159
almababa159k, 2011-12-06 11:52

az igazi szakácsok maguk keverik ki spec receptek alapján a bolti szósz csak gyenge "utánzat"

Legfrissebb cikkek

Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
1651