r
Nosalty Logó

Teriyaki csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli
Teriyaki csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkecombokhoz

A marináláshoz

A teriyaki szószhoz

Összesen 1316 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkecombokhoz

A marináláshoz

A teriyaki szószhoz

Összesen 2629 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkecombokhoz

A marináláshoz

A teriyaki szószhoz

Összesen 114 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5030.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    3979 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2027 micro
Összesen 1316 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10061.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    7957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    945 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1760 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4054 micro
Összesen 2629 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A csirkecombokhoz

A marináláshoz

A teriyaki szószhoz

Elkészítés

A csirkecombokhoz

  1. A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük. Kb. fél órát marináljuk a tare szószban (lehetőség szerint hűtőben).
  2. Közben a hozzávalókból összekeverjük a teriyaki szószt. Miután kivettük a húst a pácból, a folyadékot papírtörlővel leitatjuk a combokról.
  3. Kevés olajat közepes lángon serpenyőben felhevítünk, majd beletesszük a combokat, és átsütjük, míg szép színük nem lesz. Először azt az oldalát sütjük, ami a tálaláskor felfelé néz majd. Ennél a lépésnél vigyázzunk, nehogy megégjen, ugyanis a mirin cukrot is tartalmaz. Miután a húsok mindkét oldalát megsütöttük, a felesleges olajat papírtörlővel felitatjuk a serpenyőből.
  4. Ezután ráöntjük a húsra a teriyaki szószt, és takarék lángon, fedő alatt, gyakran locsolgatva addig sütjük, míg be nem sűrűsödik a szósz, és szép fényes felületet nem képez a húson.
  5. Köretként párolt rizst, ugyanebben a szószban megsütött póréhagymát, és daikon oroshit, azaz reszelt jégcsapretket kínálunk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 64790
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 29.

Ajánló

Felsőcombból finomabb lesz, mert azt jobban átjárja a szósz. Csirkemellet is használhatunk, ekkor tálaláskor vágjuk fel kb. két centi vastag csíkokra, hogy a pálcikáinkkal könnyebben boldoguljunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japánban a teriyaki csirkét minden Izakaya étteremben (kis éttermek, ahová a kollágák beülnek egy-egy sörre és egy kis vacsorára munka után) megtaláljuk az étlapon. Nem véletlen, hogy ennyire népszerű.

Hozzávalók

A csirkecombokhoz

A marináláshoz

A teriyaki szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!