r
Nosalty Logó

Tégla süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bodri+buksi kutyám
Tégla süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1023.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    168.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4093.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2008 micro
Összesen 3550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk , ha jó a hab, akkor beleszórjuk a cukrot, ezt keverjük, amíg el nem olvad benne a cukor.
  2. Ezután a tojások sárgáját kanalanként beletesszük, és keverjük tovább, végül beleszórjuk a lisztett, és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz.
  3. A kizsírozzuk vagy sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni.
  5. A krém elkészítése két részből áll: első lépésként a kekszet kisebb-nagyobb darabokban összetörjük, és annyi tejet teszünk bele, hogy félkemény állagot kapjunk, a krém másik felébe beletesszük a maradék hozzávalókat, és kanállal csomómentesre keverjük, utána beburítjuk a tejes kekszet, és ezt összekeverjük.
  6. A tésztát 2 vagy 3 részre osztjuk, és az egyik piskótára ráborítjuk a krémet, egyenletesen elosztjuk, a másikkal pedig befedjük, ha 3 részre osztjuk, akkor csak a krém felét rakjuk az első piskótára, utána megint piskóta, krém és végül piskóta.
  7. Végül díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x23x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14492
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
bodri+buksi kutyám 2 recept

A tojásfehérjébe jó, ha rakunk egy pici sót, mert úgy gyorsabb kemény habot verni belőle. Nagyon finom, gyorsan el szokott fogyni, ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek