r
Nosalty Logó

Rántott csirkemell szezámmagos bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Rántott csirkemell szezámmagos bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3357 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 560 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    255.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3967.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    1407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 3357 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a csirkemellet először félbevágjuk, középen hosszában a csont mellett. Két csirkemellünk lesz. Egy ilyen fél mellett lapjában háromfelé vágjuk. 1 csontos részt kapunk és 2 szelet lesz, amiben nincs csont. A másik fél mellel is így teszünk. Összesen 6 szelet husink lesz.
  2. Egy tálba beleöntjük a tejet és belereszeljük a fokhagymagerezdek felét. Egy éjszakára ebben a tejben áztatjuk a húst hűtőben.
  3. Másnap kivesszük, szárazra töröljük a húst sózzuk, borsozzuk.
  4. Előkészítjük a panírozáshoz a lisztet. A tojást felverjük és belereszeljük a megmaradt fokhagymákat és sót. A zsemlemorzsába pedig beleszórjuk a szezámmagot és lehet 1 mk pirospaprikát is tenni bele (én ezt most elhagytam).
  5. Bepanírozzuk a húst és forró olajban, lassú tűzön szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 285
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 108197
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 24.

Ajánló

Sült burgonyával, tartár mártással vagy egyéb, tetszés szerinti körettel tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől tanultam ezt a panírozási modót, igaz én kiegészítettem a szezámmaggal és elhagytam belőle a pirospaprikát. Kinek hogy tetszik, úgy variálhatja. Lehet csirkemellfiléből is készíteni, de mi nagyon szeretjük a csontos húsokat. Szerintem annak sokkal finomabb az íze :). Nagyon finom omlós lesz a tejben való áztatástól. És az íze fantasztikus .

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!