r
Nosalty Logó

Pizzás csiga pizzatésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizzás csiga pizzatésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 18% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 868 kcal
  • 18% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4334 kcal
  • 18% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 278 kcal
  • 18% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2537.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    1796 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2761 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 868 kcal
  • 18% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.2 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12685.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1876 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    8980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    666 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 4334 kcal
  • 18% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    881 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk a friss élesztőt, rászórjuk a cukrot és elkeverjük 1 ek liszttel. Ha felhabosodott, a többi hozzávalóval simára dagasztjuk, és 1 órán át letakarva, langyos helyen kelni hagyjuk.
  2. Addig az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk, fél perc után hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és fél dl vizet. Ízesítjük a fűszerekkel, majd 5 percig főzzük, végül hűlni hagyjuk.
  3. A tésztát két részre vágjuk, és mindkét részt 1 cm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a paradicsomszósszal, és megszórjuk sajttal, és esetleg más töltelékkel. Feltekerjük, éles késsel 2 ujjnyi szeletekre vágjuk.
  4. Minden tekercs tetejét tojással megkenjük, kevés sajtot szórunk rá, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 414
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 38551
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből az adagból kb.50 db csiga lesz, aminek a tésztáját úgy csináltam, ahogy a sima pizzáét szoktam, a szószon se változtattam, csak annyi volt a plusz munka, hogy most két részletben nyújtottam ki, és feltekertem a tésztát.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!