Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben recept

hozzászólások (133)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Nátrium
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

C B3 B1 B6

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
69.9 g

zsír

Összesen:
77.8 g
Telített zsírsav:
22 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
20 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
169 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.2 g
Kalcium:
98 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
119 mg
Foszfor:
662 mg
Kálium:
1881 mg
Nátrium:
2411 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
67 µg

szénhidrát

Összesen:
50.2 g
Összes cukor:
18 g
Élelmi rost :
10 g

víz

Összesen:
583.3 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
16 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
118 µg
E vitamin:
5 mg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
134 mg
Összes folát:
97 µg
K vitamin:
24 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
279.5 g

zsír

Összesen:
311.2 g
Telített zsírsav:
93 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
79 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
36 g
Koleszterin:
677 mg

ásványi anyagok

Összesen:
20.7 g
Kalcium:
388 mg
Vas:
18 mg
Magnézium:
473 mg
Foszfor:
2648 mg
Kálium:
7521 mg
Nátrium:
9640 mg
Cink:
21 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
268 µg

szénhidrát

Összesen:
200.6 g
Összes cukor:
76 g
Élelmi rost :
46 g

víz

Összesen:
2333.2 g

vitaminok

Összesen:
0.7 g
Tiamin - B1 vitamin:
4 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
64 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
9 mg
B6 vitamin:
10 mg
B12 Vitamin:
5 µg
A vitamin (RAE):
472 µg
E vitamin:
25 mg
D vitamin:
5 µg
C vitamin:
539 mg
Összes folát:
386 µg
K vitamin:
98 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.9 g

zsír

Összesen:
8.8 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
20 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
12 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
75 mg
Kálium:
214 mg
Nátrium:
274 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
5.7 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
66.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
13 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
16 mg
Összes folát:
10 µg
K vitamin:
2 µg

Hozzászólások (133)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Svenska
Svenska Fri, 2018-03-02 14:34

Már többször megsütöttem, utoljára light verzióban is, burgonya nélkül, bacont épp csak mutatóba tettem bele, kolbászt meg egyáltalán nem. Így talán még finomabb, mert sokkal jobban érvényesül az alma és a káposzta íze, amit nagyon szeretek. Én 160 fokon sütöttem kb. másfél órát, párhuzamosan némi kacsacombbal.

witch
witch / witch Fri, 2017-12-29 16:01

Tobbszor megsutottem mar oldalassal is meg karajjal es egy tokeletes egytal etel lett a vegeredmeny. Nem igazan sulthus jellegu, hanem parolt es sulthus kozott valahol, de szerintem meg a csaladom szerint is nagyon finom. Nalam a lassan sutes 2 oranal kezdodik, ennyi ido alatt a karajjal keszul el, oldalassal nyilvan tobb, mert csontos. Amiert nagy tepsiben kell sutni, nem kell lefoliazni, mert nagy feluleten tud a leve parologni, tobb oran keresztul. Igy is marad rajta szaft boven, ami valami fantasztikusan finom az osszes alapanyagtol, ajanlom kenyerrel valo tunkolgatasat. Aki be meri vallalni a tobb oras sutogetest, nem fogja megbanni. Kellemes sutkerezest mindenkinek!

Kispingvin
Kispingvin / Kispingvin Sun, 2017-12-17 21:48

Isteni lett és a sütési idővel sem volt probléma. A karajszeleteket szép vékonyra kiklopfolva tökéletesen átsült a kiírt idő alatt (maghőmérővel ellenőriztem, 80 °C fölötti értéket mutatott). Mivel hagyományos gáztűzhelyem van és csak nagyjából tudom beállítani a hőfokot, így valahol 180 & 200 °C közötti volt a hőmérséklet - tipp azoknak, akiknek problémájuk volt az elkészítési idővel ill a hőfokkal.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-11-14 03:08

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.11.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2017-11-13 03:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.11.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

KlarisszaB
KlarisszaB Tue, 2017-01-24 15:34

Ma keszitettem el, nagyon finom lett, nyivan nem egy fogyokuras kaja. A 90 perc es a 180 fok legkevereses sutoben tokeletes (nyilvan elomelegitettem). A hus omlos lett a krumpli es a zoldsegek kellokeppen megpirultak, az alma kremesre puhult. Koszonom.

magaduram
magaduram / magaduram Tue, 2016-12-27 03:10

Ildikó profi szakács, jók a receptjei, ez is megtetszett. A kritikus hsz-ek miatt óvatosan láttam hozzá, és való igaz, hogy ilyen mennyiség kis lángon elkészítéséhez nem volt elég a 90p. (Az azért durva, hogy 5 óra alatt nem sül meg néhány karajszelet meg krumpli.) Ildikó nem írja, milyen sütés; nálam alsó-felső van, és be kellett vetnem a takaró fóliát, mert a szalonna, alma megégett volna, miközben a középső réteg nyers marad.
Az is igaz, hogy a krumplit tanácsos előfőzni vagy vékonyra szelni, mert több idő kell neki, mint a hagymának, paprikának stb. A fél deci olajat sokalltam, kapott helyette 2 kanál káposztalevet, több nem kellett, mert a zöldségek levet engednek.
Summa summárum, plusz jó félóra és a sütési idő felében letakarás után remek ünnepi étel lett belőle, nagy siker volt, máskor is elkészítem.

heart
sunshine / heart Mon, 2016-12-26 19:39

En keszitettem hasonlot.De nem ennyi mindennel bele.
A krumplit felkarikazom vekonyra, tepsibe teszem mint a rakott krumplit, nagyon picit sozom, savanyu kaposzta a kovetkezo sor, bors ra, majoranna, megint sor krumpli, pici so, megint savanyu kaposzta reteg, ra bors, majoranna, a leg tetejere a sutni valo husi, lehet pulykacomb, szeletelt karaj, lefedni, 1,10 -re tennem a karajt, a pulyka combot 1,20-ra es 185-190 fokon. Szalonnat a krumpli reteg tetejere teszem, ha a hus a tepsi aljan van.
Neha a hust a krumplireteg ala teszem, foleg a karajt, mert sztem hamar kiszarad a reteg tetejen, a csirke vagy pulyka ok, az jo ropogosan.
A parom is megszerette savanyu kaposztaval, oldalassal a "rakott krumplis" kajat.

cilka48
cilka48 Sun, 2016-12-25 11:25

Sajnálom, ha későn írom meg tapasztalatom, ha valaki az ünnepre készítette el ezt az ételt.Előző "Sivatag" nevü hozzászólóval értek egyet ez a recept nem jó.Nem sült karaj lesz, csak főtt.A krumplit csak külön ajánlom elkészíteni hozzá.Több mint 4 órán át küzdöttem vele, hogy ehető, tálalható étel legyen, pedig gyakorlott háziasszony vagyok.200 c' , fólia kb.2 óra, s újabb 2 óra fólia nélkül.Ilyen rossz ünnepi vacsorát még soha nem készítettem, mellesleg nem egy olcsó étel, amit majd eszem valamivel felturbózva még el nem fogy.

Kicsitündér
Kicsitündér / Kicsitündér Wed, 2016-12-07 16:54

Nekem bekerül a recepttáramba ez az étel kisebb módosításokkal, amiket végeztem az előttem szóló megjegyzéseire alapozva. Nem tettem krumplit a tepsibe (almával egyszer kipróbálom) inkább rántott krumplit készítettem köretnek melléje. Már eleve lefóliázva pároltam egy órát. egy fél deci vörösboros aláöntéssel aztán még egy fél órát fólia nélkül, egyszer meglocsoltam a saját zsírjával. Nekem tetszett az ízhatás.

sivatag
sivatag Thu, 2016-11-24 17:39

Elkészítettem az ételt, mert a hozzászólók szupelatívuszokban nyilatkoztak róla. Nos, ezek a hozzászólók egyike sem készíthette el az ételt, mert akkor más lett volna a véleményük. Szerintem. Én is bedőltem a 45 perc sütési időnek 160 Celsiuson, pedig gyakorlott háziasszony lévén tudhattam volna, hogy ezen a hőfokon sok sok óráig kell sütni. Mindent a recept szerint készítettem, a sütőbe délelőtt 11 órakor toltam be a tepsit, most délután 16 óra van, s most vettem ki úgy, hogy a krumpli még mindíg nem sült meg rendesen. Tapasztalatom, hogy csak főtt krumplit lehet használni. Eléggé zsíros lett, mivel a 25 dkg bacon kiengedte magából rendesen a zsírt, s még olajjal is meg kellett locsolni, ráadásul a 25 dkg csípős kolbászból sok zsír sűlt ki. Mikor már két órája sűlt és még minden teljesen nyers volt (pedig a köretnek valókat sem vágtam 1 cm-nél vastagabb szeletekre) lefóliáztam, a hőmérsékletet 180-ra emeltem. Újabb másfél óráig semmi nem történt, ezért rátekertem 250 Celsiusra és még a légkeverést ráindítottam., majd levettem a fóliát és kicsit megpirítottam a tetejét Így készült el - félig nyers krumplival 16 órára. A karajhúsom csont nélküli volt, - kb fél centi vastagok, és nem klopfoltam ki - , elég jól átsűlt az 5 óra alatt. A savanyúkáposzta miatt nem száradt ki. Zsírosabb hússal nem érdemes próbálkozni, mert így is nagyon zsíros az étel. Egyébként az összízhatástól sem dobtam hátast. Egy savanyú étel kerekedett belőle, ami szerintem még csak nem is nagyon mutatós a sokféle, melléhajigált, duci köretféléktől.
Egy biztos, ez a recept nem kerül a recepttáramba.

manna21
manna21 Sat, 2016-12-03 22:30

Kedves SIVATAG!
A recept szerint 180 fokon (nem 160) és 90 percig (nem 45) kell kell sütni.
Üdv.

sivatag
sivatag Wed, 2016-11-23 21:43

Kedves Ildikó!
Ma mindent megvettem a recepthez. Az összes hozzászólást elolvastam, hogy kellően felkészült legyek. De azért szeretném tudni, hogy tényleg kiklopfoljam-e a húst, mivel a hentes 6 - 8 mm vastagságúra szelte? Az ételről készült képet meg külön köszönöm, mert vízuális vagyok, Magamtól rakottas szerint készítettem volna el, ezért jó a képi megjelenítés. Köszönöm szépen.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-11-13 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-11-12 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Mytzee
Mytzee Sun, 2016-07-03 15:45

Nálunk is bevált ez az étel, szívesen ajánlom mindenkinek.
A krumplit vékony szeletekre szeltem, jól megsült.

hTke
hTke Sun, 2016-05-01 22:00

Vacsira készítettem, szuper lett, senki sem panaszkodott, hogy nehéz lett volna a gyomrának. Én sütögetés közben szinte az illatával jól is laktam, alig vártam, hogy kihúzhassam a sütőből. Minden tökéletesen átsült, nagyon jól passzolnak az ízek! Köszi a receptet!

zsulie
zsulie Mon, 2016-01-18 10:45

Köszönöm a receptet! Kipróbáltam és tényleg finom! Mellette még ki is tudtam vasalni :).
Bár nem tettem hozzá 1 dl olajat, így is jó lett. Nem mondanám könnyed receptnek, de kifejezetten jó téli étel. A krumpli nem akart átsülni, ezért az alma és a bacon túl sült. Legközelebb előfőzöm a krumplit vagy később rakom bele az almát és rá a bacont.
Ajánlom mindenkinek! Főleg a savanyú káposzta kedvelőknek!

Callista
Callista Thu, 2015-12-31 13:05

Köszönöm a receptet, másodjára készítem és kegyetlenül finom, az egyik legfinomabb étel amit valaha is ettem! :-)

hel267
hel267 Tue, 2015-11-10 15:31

Ez valami isteni, köszönöm a receptet! (Jó sok vele sült krumplival nem is kellett hozzá más köret)

bertapiri
bertapiri Tue, 2015-10-27 11:46

Még nem készítettem el, de hamarosan tervezem. Nekem van sok birsalmám, szerintem, ha alma helyett birset teszek bele úgy is nagyon finom lesz a végeredmény, hiszen a birsalma nagyon harmonizál a savanyú káposztával és a többi hozzávalóval is.

Kamonka
Kamonka Sat, 2015-02-21 15:36

Kedves Ildikó,isteni finom étel,mai ebéd volt!!!!!!!!!!!!!mi lefedve kicsit pároltuk a párommal,és aztán sütöttük,kakukkfüves krumpli volt a köret,de legközelebb teszünk almát is mellé!!!Nagyon fincsi kaja,10-es skálán 10-es!!!!!!!!!!!!!!!

z1
z1 / z1 Sat, 2015-01-24 08:43

...az almát nem értem, de a többi igen jónak tűnik.
Gratulálok.
Z.

Erzsébet Rostási
Erzsébet Rostási Thu, 2015-01-22 10:13

Kedves Ildikó!
Lehet hogy átfutottam az információn, de azt kérdezném hogy le kell-e fedni fóliával a tepsit?

an_di
an_di Thu, 2015-01-01 00:52

Kedves Ildikó!
Köszönöm a receptet!!! Ez az étel volt a szilveszteri ebédünk, vendégeink is voltak. Nagyon nagy sikere volt, mindenki elkérte a receptet :) . Két tepsivel sütöttem és mind el is fogyott. Tökéletes recept!!! B.U.É.K. :)

kery
kery Tue, 2014-10-21 15:44

Tarjával készítettem, és burgonya helyett paszternákot tettem mert paleózom, De az Étel ISTENI finom!

b-n
b-n Sat, 2014-09-20 09:38

Csontos karajt kaptam, ráadásul túl vastagot .... szóval klopfolással kezdtem, de a csontot rajta hagytam. Almám nem volt itthon, de sebaj. A káposztát átmostam és a.fóliával letakarva sütöttem vagy 40 percet, majd anélkül lassan lepirítottam. Jó recept, mert sok fűszert és más zöldséget "elbír". Isteni az illata, finom az íze és tényleg nem nehéz étel.

madlene
madlene Thu, 2014-09-11 09:30

A hozzávalóknál nincs feltüntetve a paprika, a receptleírásban viszont igen. Ez zöldpaprika lenne? Az almát hámozva tegyük bele?
Köszönöm a választ!

jaxon
jaxon Thu, 2014-09-04 10:18

Sziasztok érdeklődnék ,hogy a savanyú káposztát 1x átmossam hogy ne legyen nagyon savanyú?

evadomi
evadomi Wed, 2014-09-03 13:00

Szia Ildikó! Most olvastam a receptedet és a rengeteg kommentet..gondoltam, ezt a fincsiséget nekem is el kell készítenem. Egy kérdésem lenne csupán: A szalonnára egymás mellé felsorakoztatom a husikat? És a szalonna felét a husi alá rakom, a másik felét pedig a tetejére? Köszönöm.

Zuz
Zuz Tue, 2014-04-15 21:39

Kedves Ildikó! Igazad volt / van. Elkészítettem ma, és elősütés nélkül is finom puha, a bacontól, savanyú káposztától, kolbásztól pikáns lett a hús. (Én egyszerűen csak kakukkfüves krumplit sütöttem vele a tepsiben.) Köszönöm a receptet. :)

Zuz
Zuz Mon, 2014-04-14 23:39

Kedves Ildikó! A hússzeleteket nem érdemes / nem kell pici lisztbe forgatva elősütni?

1181
sertés rövidkaraj 80 dkg
savanyú káposzta 50 dkg
bacon 25 dkg
csípős kolbász 25 dkg
burgonya 60 dkg
alma 2 közepes db
paradicsompaprika 2 db
vöröshagyma 4 közepes fej
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint