r
Nosalty Logó

Currys rizs gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Currys rizs gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2542 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2367.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 848 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7101.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1936 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    2730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 2542 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst feltesszük főni, közben előkészítjük a többi hozzávalót.
  2. A virslit felkarikázzuk. Ha csirkemellből készítjük, akkor azt apró kockákra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük és olajban kisütjük.
  3. A zöldséget a felkarikázott újhagymával kevés olajon megpároljuk egy akkora lábasban, amekkorába utána belefér a többi hozzávaló is.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. A kész rizst hozzáöntjük a zöldségekhez, lassú tűz fölött jól elkeverjük. Ugyanigy hozzáadjuk a virslit vagy a csirkemellet.
  6. Borsozzuk, sózzuk, hozzáadjuk a curryt. Ez utóbbit érdemes több lépésben hozzáadni, hogy biztos elkeveredjen, és mindenhova jusson.
  7. Végül a sajtot adjuk hozzá, szintén részletekben.
  8. A tetejét reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 843
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 81535
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 11.

Ajánló

Ha van, mehet bele brokkoli, karfiol, kaliforniai paprika - amit szeretünk. Gombával is finom lehet. Hús nélkül köretnek vagy vega főételnek is el tudom képzelni. Ha többet készítünk belőle, másnap fel lehet dobni egy kis tojással; akár úgy,  hogy felvert tojással melegítjük mikróban, akár úgy, hogy felmelegítjük kicsit egy tányérban, megkeverjük, ráütjük a tojást és addig melegítjük, míg a széle meg nem szilárdul.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Currys rizs gazdagon
szépróza 96 recept

Egyetemista éveim egyik terméke: olcsó, gyors, jól variálható, tökéletes módszer a fonnyadtabb zöldségek eltűntetésére, sőt sok mosogatnivalót sem termel.  Én hidegen is szeretem, de nem biztos, hogy ezzel mindenki így lenne.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!