Almás borzas pite recept

hozzászólások (16)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Mangán
Kalcium

TOP Vitaminok

A D Folát E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
15.6 g

zsír

Összesen:
38 g
Telített zsírsav:
21 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
249 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
186 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
44 mg
Foszfor:
386 mg
Kálium:
468 mg
Nátrium:
190 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
46 µg

szénhidrát

Összesen:
157 g
Összes cukor:
58 g
Élelmi rost :
10 g

víz

Összesen:
276.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
13 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
63 µg
A vitamin (RAE):
340 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
9 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
62.6 g

zsír

Összesen:
151.9 g
Telített zsírsav:
89 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
41 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
11 g
Koleszterin:
995 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.1 g
Kalcium:
745 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
173 mg
Foszfor:
1537 mg
Kálium:
1870 mg
Nátrium:
767 mg
Cink:
4 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
191 µg

szénhidrát

Összesen:
627.9 g
Összes cukor:
234 g
Élelmi rost :
39 g

víz

Összesen:
1106.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
52 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
256 µg
A vitamin (RAE):
1359 µg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
38 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
5 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3 g

zsír

Összesen:
7.3 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
47 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
35 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
74 mg
Kálium:
90 mg
Nátrium:
37 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
30.1 g
Összes cukor:
12 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
53.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
2 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
A vitamin (RAE):
65 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
2 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dda
dda p, 2016-02-12 14:43

nagyszerű recept!! éppen hogy csak egy kis citromlével meglocsoltam az almát, és igen, a reszelendő adagot érdemes bedobni a fagyóba egy 10 percre, de amúgy tökéletes!

tomcat
tomcat v, 2015-11-01 21:14

Zseniális recept! Köszönjük! Én a töltelékbe tettem egy kis kakukkfüvet is, és még jobban feldobta. Azt azért hozzátenném, hogy sütéshez érdemes letakarni sütőpapírral a tepsit, mert a "borzak" a tetején könnyen megégnek. Ráadásul nekem 200 fokon 24 perc alatt sült tökéletesre, 35 perc alatt szén lett volna az egész.

p.adel
P. Adél / p.adel p, 2016-01-01 21:45

Bizony a sütési időt az én tűzhelyemhez mérve írtam, figyelni kell, eltérés bárkinél lehet a kapacitástól függően.

KatalinM
KatalinM sze, 2015-08-19 12:49

Ez nagyon jó recept, a tészta állagát mindenki változtathatja egy kis tejföllel. Különösen tetszik, hogy nincs dinsztelve az alma ( attól nagyon pépes lenne a töltelék), hisz a sütéssel kellően megpuhul. Annyi változtatással szoktam készíteni, hogy a búzadarát nem szórom bele az almába, hanem a tésztára, az almaréteg alá és rá , így felszívja a nedvességet, nem ázik el a tészta.

Dzsiong
Dzsiong szo, 2015-01-31 17:07

Annyiszor, de annyiszor megcsináltam, már ezt a sütit, hogy úgy gondoltam, mostmár írok is, hogy ez a legjobb almás recept, amit eddig készítettem. Nagyon finom, minden hónapban legalább kétszer elkészítem. Meg szeretném köszönni, mert tényleg isteni. :)

p.adel
P. Adél / p.adel szo, 2015-02-14 22:27

Nagyon örülök minden pozitív hozzászólásnak, valójában egy élmény átadni a jó tapasztalatokat! :)

csylluska
csylluska v, 2015-01-25 19:02

Szerintem nagyon fincsi! Az alja laza, puha és meglepő módon nem áztatta el az alma leve(pedig volt bőven), a teteje pedig megérte a fáradtságot-picit nehéz volt reszelni. De akkor is az egyik legjobb almás süti!

vorosne
vorosne cs, 2015-08-20 12:55

A hamis túrós receptnél is a felső tésztaréteget reszelni kell, én a reszelni való adagot beteszem a fagyasztóba annyi ideig, amíg meg nem keményedik. Egy próbát megér.....

Gombics
Gombics szo, 2014-10-18 20:17

Ez lett a kedvenc almásunk:) Annyi kiegészítéssel ,hogy míg a tésztát összegyúrtam párolódott picit az alma.

hinta6
hinta6 v, 2014-10-05 15:51

Ma elkészítettem,de nekem a leírt alapanyagok alapján nagyon kemény lett a tészta,és nem is ízlett annyira,túl száraz...! A töltelékről meg nem is beszélve,mivel nem kell dinsztelni,nekem az sem jött be.Sajnálom,de én ennél már jobb almást is ettem! :(

p.adel
P. Adél / p.adel szo, 2015-02-14 22:26

Sajnálom, hogy nem tetszett, de hátha megér még egy próbálkozást! Ha az ízvilágot nem kedvelted, akkor sajnos nem tudok mit mondani, viszont a tészta lazítására talán még egy kis tejfölt javaslok, vagy az is lehet, hogy túl kicsik voltak a tojásaid. Vigyázz, hogy még reszelhető állagú legyen a tészta. A tölteléket pedig saját ízlésed szerint is elkészítheted, és csak bele kell töltened a tésztába. :)

Bogibaba1983
Bogibaba1983 szo, 2014-09-06 14:52

Nagyon finom lett, igaz én egy kicsit átalakítottam. Teljes kiőrlésű rozsliszttel csináltam meg. Kellett hosszá a liszt miatt még egy kanál tejföl. Köszönöm a receptet! ;)

sziporka25
sziporka25 v, 2014-08-31 14:40

Istenien finom volt!!!!Azonnal elmentettem ahogyan éreztem az illatát!!A férjem el volt tőle ájulva:-))))))) legközelebb dupla adagot csinálok

1016