r
Nosalty Logó

Szent Kelemen torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mosomacilany
Szent Kelemen torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 509 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 5098 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 293 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 509 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    238 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6147.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1480 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    2734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.2 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    601 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2680 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    559 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    982 micro
  • Kolin:
    1217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2610 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    424 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 5098 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A kekszet zúzzuk morzsává, és tegyük egy tálba. A kukoricapelyhet is törjük össze, és keverjük össze a kekszmorzsával.
  3. Adjuk hozzá a cukrot és az olvasztott vajat, dolgozzuk össze, majd béleljünk ki vele egy piteformát.
  4. Süssük kb. 15 percig, majd miután kivettük a sütőből, csökkentsük annak hőmérsékletét 160 fokra.
  5. Tegyük egy tálba a tojást és a sárgáját, és keverjük mixerrel, amíg kifehéredik és habos lesz.
  6. Ekkor keverjük bele a sűrített tejet, a citrushéjakat és a gyümölcslevet. Öntsük rá a kekszes alapra, és süssük 20 percig. Ha kész, hagyjuk a formában hűlni 5 órán, vagy egy egész éjszakán át.
  7. A lágyan felvert tejszínt keverjük össze a joghurttal és a porcukorral, és öntsük a sütemény tetejére, díszítésként pedig szórjunk rá citrom- és/vagy narancshéjat.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4725
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mosomacilany 24 recept

Ez egy klasszikus, brit húsvéti recept, de bármikor máskor is elkészíthető. A hűtőben több napot is eláll. Finom citrusos íze van, és minél többet hagyjuk állni, annál finomabb lesz.

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek