r
Nosalty Logó

Szalonnás csirke saslik

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Indigo
Szalonnás csirke saslik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
grill
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2587 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 648 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.5 g

Zsír

  • Összesen
    201.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4513.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    2824 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    628.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2587 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kockára vágjuk a csirkemellet.
  2. Elkészítjük a pácot: 3 ek olajba a zúzott fokhagymát és a fűszereket elkeverjük. A csirkemellet beleforgatjuk, és hűtőbe tesszük, legalább 2 órára. A legjobb, ha egy éjszakát áll.
  3. Karikára vágjuk a kolbászt, kockákra a szalonnát, cikkekre a vöröshagymát.
  4. Bambuszpálcára tűzzük sorban a husit, a szalonnát, a kolbászt, a vöröshagymát.
  5. Tepsiben sorba rakjuk, alufóliával lefedve 30 percig sütjük. Amikor levesszük a fóliát, a kisült szalonnás-kolbászos lével meglocsoljuk. Újabb 10 percig sütjük fólia nélkül.
  6. Salátával, paprikával, paradicsommal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9491
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csupa olyan dolog van benne, amit szeretünk, könnyű elkészíteni, és finom. Ha könnyebbre szeretném, akkor a kolbász helyett gombát tűzdelek fel, az a változat is finom. A kolbászosnak viszont megvan az az előnye, hogy finom kolbászzsírral keveredik a szalonna zsírja, így ezt locsoljuk a húsra. Sütőben bármikor elkészíthető, nem kell várni nyárig, amikor a szabadban készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!