Sütőtökös cannelloni recept

Sütőtökös cannelloni
Sütőtökös cannelloni
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb sütőtökös csoda született a konyhámban. Megálmodtam ezt a receptet, majd ellenőriztem a neten, hogy létezik-e már. Találtam egy hasonló receptet, és a sajtmártás ötletét onnan koppintottam. Nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A cannellonihoz

A sajtszószhoz

ajánlat

Salátával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogyókúra: AB0 diéta – AB vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőtökpürés cannelloni, sajtszószos-sütőtökös cannelloni
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a sütőtökös tölteléket. Sokkal gyorsabb a művelet, ha előre elkészített pürével dolgozunk. Mélyhűtőben tökéletesen tárolható. Ha nincs tökpürénk, akkor vágjuk nagyobb darabokra a tököt, és a sütőben süssük puhára (kb. 45-60 perc alatt), majd kanalazzuk ki a pürét.
  2. A hagymákat feldaraboljuk. Vágjuk egész apróra, hogy a töltésnél egyszerűbb legyen a dolgunk. Olajon pároljuk meg a hagymát, öntsük rá a paradicsomlét, majd adjuk hozzá a sütőtököt. Fűszerezzük, és tegyük félre, amíg elkészítjük a mártást.
  3. Olvasszuk föl a 4 dkg vajat, és adjunk hozzá 2-3 ek liszetet. Pirítsuk össze, majd öntsük föl tejjel. Adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük sűrűre. Miután megfelelően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a ricottát.
  4. Válasszunk ki egy megfelelő méretű tepsit, öntsük a sajtmártás 1/3-át a tepsi aljába, majd kezdjük el megtölteni a cannellonikat. Össze is turmixolhatjuk a tölteléket, és akkor nyomózsák segítségével könnyen megtölthetjük őket, vagy egy icipici kanál segítségével függőlegesen tartva, a tészta alját a tenyerünkhöz ütögetve is megtölthetjük.
  5. Helyezzük el a tésztákat szorosan egymás mellett. Öntsük rá a maradék sajtszószt, locsoljuk meg pici paradicsomlével, és tegyük be a 160-180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-45 perc alatt süssük készre.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 900
elküldve: 4
receptkönyvben: 150
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

740