Spenótos-ricottás táska recept

Spenótos-ricottás táska
Spenótos-ricottás táska
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a spenótot, de nem csak főzeléknek elkészítve. Így amikor megláttam ezt a receptet egy újságban, rögtön tudtam, hogy mindenképpen én is megsütöm ezt a töltött tésztát. Nagyon finom, így aztán az egyik kedvencünk lett.

hozzávalók / 3 adag

 12-14 db-hoz:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg sertészsír
  • 1 dl tej

Töltelékhez:

  • 20 dkg ricotta
  • 20 dkg spenót
  • 10 dkg sajt
  • őrölt fehérbors
  • 1 db tojás a lekenéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

ricottás spenóttal töltött táska, spenótos táska ricottával, ricottás sajtos spenótos batyu
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd a vajjal és a zsírral összemorzsoljuk. Amikor már jó morzsalékos, hozzáöntjük a tejet, és pár perc alatt  összegyúrjuk.
  2. Ezután kb. 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  3. A spenótot alaposan megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, teljesen kihűtjük, majd kinyomkodjuk belőle a maradék vizet.
  4. A ricottát összekeverjük a reszelt sajttal (egy keveset félreteszünk, és majd a batyuk tetejére szórjuk), ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd hozzákeverjük a kinyomkodott spenótot is.
  5. A hűtőből kivesszük a tésztát, majd lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Ezután kb. 10x10 cm-es négyzetekre felvágjuk.
  6. A  tésztakockák közepére kanalazzuk a tölteléket, majd a széleket felvert egész tojással lekenjük.
  7. Ezután a tészták négy sarkát összefogjuk, majd jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon kifolyni.
  8. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a batyukat. Ezután a maradék tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  10. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.
  11. Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 753
elküldve: 1
receptkönyben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
29 recept

Hozzászólások (2)

Torma
Tormacs, 2013-04-25 11:21

Finom ropogósnak látszanak! Mentettem, köszi, üdv, Torma :)

Kard Gizi
Kard Gizics, 2013-04-25 13:28

Valóban nagyon omlós a tésztája, és ízlés szerint más töltelékkel is készülhet. Üdv. Gizi

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.