Spenótos-ricottás táska recept

Spenótos-ricottás táska
Spenótos-ricottás táska
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a spenótot, de nem csak főzeléknek elkészítve. Így amikor megláttam ezt a receptet egy újságban, rögtön tudtam, hogy mindenképpen én is megsütöm ezt a töltött tésztát. Nagyon finom, így aztán az egyik kedvencünk lett.

hozzávalók / 3 adag

 12-14 db-hoz:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg sertészsír
  • 1 dl tej

Töltelékhez:

  • 20 dkg ricotta
  • 20 dkg spenót
  • 10 dkg sajt
  • őrölt fehérbors
  • 1 db tojás a lekenéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ricottás spenóttal töltött táska, spenótos táska ricottával, ricottás sajtos spenótos batyu
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd a vajjal és a zsírral összemorzsoljuk. Amikor már jó morzsalékos, hozzáöntjük a tejet, és pár perc alatt  összegyúrjuk.
  2. Ezután kb. 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  3. A spenótot alaposan megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, teljesen kihűtjük, majd kinyomkodjuk belőle a maradék vizet.
  4. A ricottát összekeverjük a reszelt sajttal (egy keveset félreteszünk, és majd a batyuk tetejére szórjuk), ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd hozzákeverjük a kinyomkodott spenótot is.
  5. A hűtőből kivesszük a tésztát, majd lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Ezután kb. 10x10 cm-es négyzetekre felvágjuk.
  6. A  tésztakockák közepére kanalazzuk a tölteléket, majd a széleket felvert egész tojással lekenjük.
  7. Ezután a tészták négy sarkát összefogjuk, majd jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon kifolyni.
  8. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a batyukat. Ezután a maradék tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  10. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.
  11. Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 919
elküldve: 2
receptkönyben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
39 recept

Hozzászólások (4)

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi k, 2015-03-24 15:55

Kedves NoSalty.hu csapata!
Nagyon köszönöm a receptem kiemelését a cikkben!
Üdvözlettel: Gizi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi cs, 2013-04-25 12:28

Valóban nagyon omlós a tésztája, és ízlés szerint más töltelékkel is készülhet. Üdv. Gizi

Legfrissebb cikkek

13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
Az ünnepi lakomák alkalmával legtöbbször a köret okozza a legnagyobb fejtörést. Most az örök kedvenc krumplisalátához adunk tippeket.
A te tested hány %-a zsír?
A te tested hány %-a zsír?
Azt kb. mindannyian tudjuk, hogy hány kg körül van a testsúlyunk, de azt vajon tudjuk-e, hogy ennek hány százaléka a zsír- vagy az izomszövetünk? Most segítünk kiszámolni!
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
Egyre többet látjuk a napot, lassan végleg beköszönt a tavasz. Ez a napsütés – bár nagyon jól esik – sajnos még mindig nem elég szervezetünknek a D-vitamin előállításához.(X)
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
A vegák most jobb, ha befogják a fülüket, mert csupa nagybetűvel ki kell jelentünk, hogy nincs jobb dolog a húsnál! Szendvicsben és tocsogó szafttal pedig maga a mennyország!