Spenótos-ricottás táska recept

Spenótos-ricottás táska
Spenótos-ricottás táska
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a spenótot, de nem csak főzeléknek elkészítve. Így amikor megláttam ezt a receptet egy újságban, rögtön tudtam, hogy mindenképpen én is megsütöm ezt a töltött tésztát. Nagyon finom, így aztán az egyik kedvencünk lett.

hozzávalók / 3 adag

 12-14 db-hoz:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg sertészsír
  • 1 dl tej

Töltelékhez:

  • 20 dkg ricotta
  • 20 dkg spenót
  • 10 dkg sajt
  • őrölt fehérbors
  • 1 db tojás a lekenéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ricottás spenóttal töltött táska, spenótos táska ricottával, ricottás sajtos spenótos batyu

elkészítés

  1. A kétféle lisztet összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd a vajjal és a zsírral összemorzsoljuk. Amikor már jó morzsalékos, hozzáöntjük a tejet, és pár perc alatt  összegyúrjuk.
  2. Ezután kb. 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  3. A spenótot alaposan megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, teljesen kihűtjük, majd kinyomkodjuk belőle a maradék vizet.
  4. A ricottát összekeverjük a reszelt sajttal (egy keveset félreteszünk, és majd a batyuk tetejére szórjuk), ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd hozzákeverjük a kinyomkodott spenótot is.
  5. A hűtőből kivesszük a tésztát, majd lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Ezután kb. 10x10 cm-es négyzetekre felvágjuk.
  6. A  tésztakockák közepére kanalazzuk a tölteléket, majd a széleket felvert egész tojással lekenjük.
  7. Ezután a tészták négy sarkát összefogjuk, majd jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon kifolyni.
  8. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a batyukat. Ezután a maradék tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  10. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.
  11. Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 694
elküldve: 1
receptkönyben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
26 recept

Hozzászólások (2)

Torma
Tormacs, 2013-04-25 11:21

Finom ropogósnak látszanak! Mentettem, köszi, üdv, Torma :)

Kard Gizi
Kard Gizics, 2013-04-25 13:28

Valóban nagyon omlós a tésztája, és ízlés szerint más töltelékkel is készülhet. Üdv. Gizi

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)