r
Nosalty Logó

Spenótfőzelék Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Spenótfőzelék Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 972 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 60 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1300.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    870 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22028 micro
Összesen 242 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5202.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    2652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3454 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3480 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1460 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40508 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88111 micro
Összesen 972 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5570 micro
Összesen 60 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott spenót leveleket forrásba lévő vízbe rakjuk, pár perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük, és kissé hűlni hagyjuk.
  2. Közben a zsömlét beáztatjuk langyos tejbe vagy vízbe, majd kinyomkodjuk belőle a nedvességet, és a spenóttal együtt ledaráljuk egy húsdarálóval. A nagyobb lyukú tárcsáját használjuk (villany daráló), vagy finomra vágjuk.
  3. Ezután az olajon a liszttel világos rántást készítünk, közben hozzáadjuk a zúzott vagy reszelt fokhagymát is, vigyázzunk, ne égessük meg.
  4. A rántásba beleforgatjuk a darált spenótot, majd felengedjük először a húslevessel, átkeverjük, és fokozatosan adagolva a tejet is hozzáadjuk, beállítjuk a kívánt sűrűségét. Vigyázzunk, nehogy ránk fröccsenjen!
  5. Fűszerezzük sóval, borssal, csipet ételízesítővel, és kevergetve felfőzzük, ha túl sűrű lenne, kevés folyadékot adunk hozzá.
  6. Tálalás tükörtojással és sült virslivel, ízlés szerint.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14920
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótfőzelék Katharosz konyhájából
Katharosz 498 recept

Úgy tűnik, a recept felírása tovább tartott, mint az étel elkészítése. Igazából a kezdő háziasszonyoknak szeretnék segítséget nyújtani az ilyen egyszerű étkekkel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek