r
Nosalty Logó

Somlói kehelyben Mara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói kehelyben Mara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3236.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.6 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 2257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A süteményvégeket elővesszüka fagyasztóból.A végek általában finom krémesek.
  2. A tejszínt a porcukorral habbá verjük. A pudingot a szokásos eljárással felfőzzük, kakaóport is teszünk bele,valamint rumot. Majd kihűtjük.
  3. A mogyorót megpörköljük,és apróra összetörjük, nem daráljuk.
  4. Amikor kihűlt a puding, összeállítjuka kelyhet. Alulra tejszín és puding, erre mogyoró. Tésztadarabok, majd ismét tejszín,csokikrém,mogyoró. A tetejét tejszínnel díszítjük.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10682
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemények végeit mindig elteszem, és lefagyasztom, amikor éppen váratlan vendég jön, ezzel mindig meg tudom kínálni, és ki ne szeretné a finom somlóit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!