Sokfűszeres "Újévi " bőrös hús - Bőrös sertéssült 2. recept

Sokfűszeres "Újévi " bőrös hús - Bőrös sertéssült 2.
Sokfűszeres "Újévi " bőrös hús - Bőrös sertéssült 2.
100 perc / sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újévkor készítettem ezt a sült bőrös hús változatot. Mellé lencsefőzelék dukál:).

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ajánlott a megmaradt sört megkostólni, nehogy romlott legyen :). Lehet, hogy  előtte kéne megkostólni mielőtt beleöntjük?:) Jó étvágyat hozzá!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sörben sült oldalas, bőrös oldalas sörben sülve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús bőrös oldalát éles késsel bekockázzuk.
  2. Fokhagymával sűrűn megtűzdeljük a húsos oldalán.
  3. Sóval, borsssal bedőrzsőljük mindkét oldalát, majd megszórjuk a szárított fűszerekel. 1 napig hűtőben érleljük.
  4. Egy mélyebb tepsibe zsírt rakunk, ráfektetjük a húst (bőrös felével lefelé),  és egy alufóliával letakarva 170 fokon 60 percig sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, és kb 2 dl sört öntünk alá.
  5. Egy kis tálba kiveszünk ebből a sörös, zsíros léből 1 dl-nyit. Megfordítjuk a húst, most már a bőrös fele legyen felfelé.
  6. 200 fokon sütjük tovább, amíg szép piros, ropogós nem lesz a bőr.
  7. Sütés közben töbször megkenjük a félretett sörös zsírral.

  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 039
elküldve: 2
receptkönyvben: 189
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed p, 2011-01-14 13:53

Ui: Csak a volt osztályfőnököm meg ne lássa !!!!!!Ő tanította a nyelvtant és pár házzal arrébb lakik tőlem :))))) Imádkozzatok:))) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed p, 2011-01-14 13:49

Kedves Desszertbor!Köszönöm az észrevételt :)) Azért írtam nagybetűvel mert kiakartam emelni , hogy ez a címe a receptnek . A sokfűszerest csak én biggyesztettem elé,mert már van fent hasonló receptem. Nyelvtanilag valószínű ,hogy nem helyes, sőt megkockáztatom , hogy a sokfűszereset sem egybe kéne írni:))na ,de egy kis nyelvújítás ebéd után, jól lakottan.... belefér :)))) A kedvedért idéző jelbe teszem és akkor lehet , hogy nem bántja majd annyira a szemed . Üdv Edit

desszertbor
Bloemcake / desszertbor p, 2011-01-14 13:07

Kedves Edit!

Isteni a recepted, és gyönyörű a képed, összefutott a számban a nyál tőle, de kérlek, javítsd ki a címét, mert helyesen az újévet kis betűvel kell kezdeni.
Köszönöm a megértésedet.
Üdvözlettel
desszertbor

753