r
Nosalty Logó

Shakshuka ahogy kicsivik készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsivik
Shakshuka ahogy kicsivik készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3449.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    875 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 1134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6898.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    4049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1696 micro
Összesen 2269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    708 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy széles lábasban felmelegítjük az olívaolajat, a hagymát és a paprikát megfonnyasztjuk rajta néha megkeverve.7-8perc elég, hogy szép aranybarna színt kapjanak.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a köményt,a paprikát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett 2 percig együtt pirítjuk a fűszereket.
  3. Az egész paradicsomokat a kezünkkel összezúzzuk, a felkockázottat nem kell, majda lábasba öntjük a levével együtt, és még 1,5 dl vízzel hígítjuk.
  4. Közepes lángon rotyogtatjuk egy jó negyed óráig, időnként keverünkrajta egyet.
  5. Megkóstoljuk, ízlésünknek megfelelően teszünkbele sót, őrölt borsot.
  6. A tojásokat a szósz tetejére ütjük, egyenletestávolságra egymástól, megperdítjükkevéske sóval.
  7. Fedő alatt főzzük továbbbő 5 percig, vagy amíg a sárgája meg nem szilárdul.
  8. A tűzről levéve megszórjuk fetával és petrussal.
  9. Azon melegében tálaljuk, friss kenyeret, puha pitát kínálunkmellé.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3095
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Ajánló

Jó ebédhez nóta is dukál. Indiában a Why this kolaveri di most hatalmas sláger. Pedig azt jósolták, hogy az angol szövegrészek miatt óriási bukás lesz. 8) Nálam átment. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Volt szerencsém 2 indiai férfi munkatársunkat a párom konyhájában tudni. Nemes egyszerűséggel felajánlották, hogy szíves örömest főznek nekünk valami igazi indiait. Gondolom hiányzik nekik az otthoni koszt, bevallásuk szerint a magyar ételek nem elég ízesek, fűszeresek a számukra. Még a bevásárlást is ők intézték, a párom csak sofőrködött. A ghít (tisztított vaj) otthonról hozták, állítólag anélkül nem indulnak el hosszú útra.  Hívtunk néhány vendéget. Terveim szerint én is a fejembe csaptam volna a kuktát, és minden apró mozdulatukat árgus szemmel figyelve dolgoztam volna a kezük alá, ellőve egy-egy fotót, lejegyezve néhány praktikát. Ehhez képest az első 10 percben ki lettünk paterolva a konyhából... Úgyhogy se fotó (csak a közös vacsiról), se recept... Ez utóbbit még megpróbálom valahogy kicsikarni belőlük, mielőtt hazarepülnének. De ahogy láttam, leginkább szemre, érzésre adagolták a hozzávalókat, sűrű kóstolással. A menü sütőben sült csirkecomb fűszeres kéregben, csirkecurry, valamint koktélrák volt basmati rizzsel. A rizs elkészítéséhez is hoztak magukkal egy elektromos fazekat... Szóval mi csak ültünk a nappaliban, és találgattuk, hogy a konyhából bekúszó, 5 percenként változó illatok éppen miből jöhetnek. Csúszott a bor és a sör, mivel a beharangozott 2 helyett 4 óra alatt készültek el kissé másnapos vendégséfjeink a remekművekkel. A nappaliban tálaltunk, Vinod, a beszédesebb srác szedett mindenkinek, majd "jóváhagyásunkat" kérve kézzel nekilátott a falatozásnak. Ami inkább zabálás volt mindenki részéről, egyrészt mert már nagyon éhesek voltunk, másrészt teljesen elvarázsolt minket ez a szokatlan illat- és ízvilág.  És hogy mindennek mi köze a shakshukához? Azt hiszem jó erősen homlokon csókolt az indiai gasztromúzsa, és ezentúl még több távol-keleti recept kel majd életre a konyhában, úgymint ez a fűszres paradicsomraguban buggyantott tojás. Amilyen gyorsan elkészül, annyira egészséges, és "gazdag". Tökéletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk