Sajtszószos sonkával töltött kagylótészta recept

Sajtszószos sonkával töltött kagylótészta
Sajtszószos sonkával töltött kagylótészta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az óriás kagylótészta (olasz nevén conchiglie) egyre kedveltebb a konyhákban, köszönhetően annak a tulajdonságának, hogy sokoldalú felhasználási lehetőség rejlik benne. Legkedveltebb tésztaként azonban egyértelműen Angliában tarol. Kicsi verziója, a conchigliett, szintén elérhető a boltok polcain, és csakúgy mint nagy testvére, több színben (paradicsomkivonattal, spenót kivonattal,  tintahal tintájával színezve) kapható. Hogy ki milyen fogásnak álmodja meg, annak csak a képzeletünk (és a hozzávalóink) szabhatnak határt. Kifejezetten jó ötlet előételként felszolgálni, de nagyszerűen megállja a helyét paradicsomos, avagy tejszínes szósszal megtöltve/ meglocsolva főételként, de akár levesbetétként vagy hideg salátaként is fogyasztható.

 

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sajtszószos sonkával töltött óriás kagylótészta, óriástészta töltve, töltött kagylótészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon elkezdjük üvegesre pirítani a finomra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát (vigyázzunk, nehogy odaégjen!).
  3. Ehhez adjuk az vékony csíkokra vágott sonkát és kb. 10-15 percig pároljuk. Fűszerezzük, majd hozzádobjuk az apróra vágott metélőhagymát is.
  4. Szépen folyamatosan, felváltva hozzáadjuk a tejet, tejszínt és reszelt sajtot. Törekedjünk arra, hogy a sajt teljesen elolvadjon, és finom krémes állagot adjon az ételnek.
  5. Közben a tésztát a zacskón található leírás alapján megfőzzük. 
  6. A kifőtt kagylókat megtöltjük a szósszal (kb. mindegyikbe egy kis evőkanál mennyiségű töltelék fér), igény szerint reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére (míg forró, szépen rá is olvad).
  7. Amilyen melegen csak lehet, tálaljuk.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 18 742
elküldve: 18
receptkönyvben: 438
elkészítve: 22/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

589