r
Nosalty Logó

Sajtos-szezámmagos kréker

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Sajtos-szezámmagos kréker
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6900 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 690 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    200 g

Zsír

  • Összesen
    317.6 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19887.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    456 mg
  • Kálcium
    3842 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    4268 mg
  • Nátrium
    10565 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    807.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2319 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 6900 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat kimérjük, majd egy dagasztó tálban, vagy dagasztó gépben 10-15 percig gyúrjuk.
  2. Ha készen van a tésztánk, 3-4 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen nyújtani. A tésztát kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, majd szaggatóval formázzuk. (Én egy nagyobb habcső belső kerek oldalát használtam, hogy kisebb kör formákat kapjak, de bármilyet választhatunk hozzá.)
  3. A sütőpapírral bélelt tepsire viszonylag közel pakoljuk fel a kiszaggatott tésztát, mert nem fog szétterülni, így egyszerre sokat meg tudunk sütni.
  4. A tetejét lekenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. Mehet a sütőbe 170 C fokra, 12 percre.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1093
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-szezámmagos kréker
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 30 perces ételeinkhez epres sütemények társulnak

„Eper nélkül mit érek én?" – kérdezhetné minden eperrajongó, és joggal. Drága, kevés az igazán finom (főleg hazai), de ha beleharapunk, pár percre tökéletes boldogság lesz úrrá rajtunk. Együnk, ameddig szezon van, és tegyük/süssük pazar sütikbe (is)! A héten minden napra jut egy epres édesség, természetesen levessel és főfogással: ezek pedig mind gyors, 30 perc körüli receptek lesznek!

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.